HomeΚΡΗΤΗΠώς θα γιορτάσει το Ηράκλειο την 28η Οκτωβρίου

Πώς θα γιορτάσει το Ηράκλειο την 28η Οκτωβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τιμά η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν δύο ημέρες και θα κορυφωθούν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση το μεσημέρι της εθνικής εορτής.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο αφορά στα εξής:

Σημαιοστολισμός

Από τις 8:00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να διαρκέσει ο γενικός σημαιοστολισμός, όπως επίσης ο σημαιοστολισμός όλων των πλοίων στο λιμάνι του Ηρακλείου. Εξάλλου το ίδιο χρονικό διάστημα όλα τα κτίρια των δημοσίων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ αλλά και των τραπεζών θα πρέπει να είναι φωταγωγημένα τις βραδινές ώρες την παραμονή και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα της Τρίτης

Σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Κρήτης, τις τεχνικές σχολές, τα ορφανοτροφεία, του διαφόρους οργανισμούς και το ΕΚΗ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ομιλίες για τα νοήματα της ημέρας.

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Νέας Γενιάς Ηρακλείου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τους εκπροσώπους της μαθητικής, φοιτητικής και σπουδαστικής κοινότητας του Ηρακλείου, όπως επίσης τους Προσκόπους και τους Οδηγούς.

Την 28η Οκτωβρίου

Ανήμερα της εθνικής επετείου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα εξής:

Στις 7:30 το πρωί

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

Στις 8:00 το πρωί

Θα γίνει η επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 10:45 το πρωί

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Καλλιόπη Λεβέντη, Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Στις 11:30 το πρωί

Τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση των στεφάνων από τους εκπροσώπους όλων των τοπικών αρχών και φορέων του Ηρακλείου. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 12:00 το μεσημέρι

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12 το μεσημέρι με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης. Αν και στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιγράφεται η πορεία των τελευταίων χρόνων, μέσω δηλαδή της οδού Αβέρωφ και της πλατείας Κορνάρου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει φέτος αλλαγή, λόγω των έργων στην πλατεία Κορνάρου.

Στις 17:30 το απόγευμα

Επίσημη Υποστολή της σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση