HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: «Η κυβέρνηση οφείλει να προασπίσει τους Έλληνες αγρότες»

Λ. Αυγενάκης: «Η κυβέρνηση οφείλει να προασπίσει τους Έλληνες αγρότες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών και συνολικά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, καλώντας την κυβέρνηση να προασπίσει τους Έλληνες αγρότες.

Για το ζήτημα της επικείμενης φορολόγησης των αγροτών και με αφορμή τη σημερινή παγκρήτια σύσκεψη επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Τα νέα μέτρα που φέρνει το μνημόνιο «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» για τον αγροτικό κόσμο οδηγούν στον ολοκληρωτικό αφανισμό της πρωτογενούς παραγωγής και στην απόλυτη εξαθλίωση του αγροτικού κόσμου.

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας είναι εντελώς ανακόλουθος για ακόμη μια φορά με τα όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί. Χωρίς αιδώ επιβάλλει φορολόγηση από το 1€ με 26%, αύξηση ΦΠΑ στο 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος και εναρμόνισή με αυτό του ΙΚΑ, γεγονός που σημαίνει έως και τριπλασιασμό των εισφορών.

Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής -δυστυχώς- με τις πολιτικές που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πέραν των πολλών προβλημάτων που ήδη αντιμετωπίζει, θα βρεθεί ενώπιων σοβαρών προβλημάτων ανταγωνιστικότητας εν συγκρίσει με γειτονικές και ανταγωνίστριες χώρες και οι Έλληνες αγρότες –εάν περάσουν τα μέτρα της Κυβέρνησης- θα έρθουν αντιμέτωπες με την απόλυτη εξαθλίωση.

Η Κυβέρνηση οφείλει να προασπίσει τους Έλληνες αγρότες, να αντιληφθεί το ζωτικό χαρακτήρα της πρωτογενούς παραγωγής για την ελληνική ύπαιθρο, την ελληνική οικονομία, αλλά και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση