HomeΚΡΗΤΗΈνταση για το «ακαταλόγιστο» του Ολλανδού ανιματέρ που σακάταψε 11χρονο από τη Ρωσία

Ένταση για το «ακαταλόγιστο» του Ολλανδού ανιματέρ που σακάταψε 11χρονο από τη Ρωσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρωτοφανές περιστατικό που είχε σημειωθεί το Μάιο του 2013 σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ανισαρά στην περιοχή της Χερσονήσου είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Ένας 20χρονος τότε, εργαζόμενος στο ξενοδοχείο ως ανιματέρ, είχε επιτεθεί με σουγιά και είχε τραυματίσει σοβαρότατα έναν 11χρονο από τη Ρωσία που έκανε τις διακοπές του με τη μητέρα του στο ξενοδοχείο.

Μια υπόθεση με πολλά ερωτηματικά

Οι συνθήκες και κυρίως οι αφορμές κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό που κατάστρεψε για πάντα τις ζωές της οικογένειας από τη Ρωσία, καθώς εξακολουθεί 2,5 χρόνια μετά να ζει το δικό της Γολγοθά, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Κυρίως επειδή το 13χρονο σήμερα θύμα δεν είναι σε θέση να καταθέσει αλλά ούτε και ο Ολλανδός δράστης που εκτίει την πρωτόδικη ποινή του έγκλειστος σε ψυχιατρικό κατάστημα.

mikros rosos

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο 11χρονος τότε τουρίστας που είχε χάσει το tablet του και το αναζητούσε θεώρησε υπεύθυνο της απώλειας τον 20χρονο Ολλανδό. Η ένταση που φαίνεται ότι προκλήθηκε μεταξύ τους υπήρξε η αιτία για να θολώσει το μυαλό του ανιματέρ. Επιτέθηκε στο αγόρι με σουγιά στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου καταφέρνοντάς του αλλεπάλληλα χτυπήματα σε όλο του το σώμα. Μια από τις μαχαιριές χτύπησε στη σπονδυλική στήλη το αγόρι με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η αγωνία της μάνας

Ο 20χρονος τότε ανιματέρ, πίστεψε ότι είχε σκοτώσει το αγόρι από τη Ρωσία και έκρυψε το σώμα του ανάμεσα σε θάμνους, κοντά στο σημείο όπου το χτύπησε. Και όσο οι ώρες περνούσαν, η μητέρα του θύματος σε έξαλλη κατάσταση αναζητούσε το παιδί της. Μαζί με εκείνη και ολόκληρο το ξενοδοχείο που είχε κινητοποιηθεί. Οι αρχές ειδοποιήθηκαν και μόλις οι αστυνομικοί κατέφθασαν στο χώρο της ξενοδοχειακής μονάδας, βρήκαν τον 11χρονο σε άσχημη κατάσταση. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν γρήγορα στο δράστη τον οποίο και συνέλαβαν.

Μειωμένος καταλογισμός

Ο 20χρονος ανιματέρ από τη Ρωσία δικάστηκε από το Δικαστήριο της Νεάπολης, και κρίθηκε ως άτομο μειωμένου καταλογισμού, αφού διαπιστώθηκε πως έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν του εγκλεισμού σε ψυχιατρικό κατάστημα, όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης ξεκίνησε σήμερα σε ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα, λόγω ακριβώς του ακαταλόγιστου το οποίο ζητούν οι δικηγόροι του να του αναγνωριστεί. Δεν έλειψε η ένταση μεταξύ των δικηγόρων της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής, γεγονός που οδήγησε και στην προσωρινή διακοπή της δίκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση