HomeΚΡΗΤΗΒραχνάς οι παράνομες αποκλειστικές στα νοσοκομεία

Βραχνάς οι παράνομες αποκλειστικές στα νοσοκομεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το ζήτημα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων που εξακολουθούν να εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και τις ιδιωτικές κλινικές του νομού Ηρακλείου, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πολλές φορές χωρίς να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, ασχολήθηκε ευρεία σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Η σύσκεψη έγινε χθες το μεσημέρι, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως του Σωματείου Εργαζομένων Αποκλειστικών Νοσοκόμων, του διοικητή των δημόσιων νοσοκομείων του Ηρακλείου, της Στατιστικής Υπηρεσίας, του ΙΚΑ αλλά και του προέδρου του ΕΚΗ Στέλιου Βοργιά.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκε το διαχρονικό πρόβλημα των παράνομων κυκλωμάτων των αποκλειστικών νοσοκόμων, τα οποία παρά τους ελέγχους και τις παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου, της ΕΛΑΣ, του ΙΚΑ και του ΣΔΟΕ

εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες ελέγχου εισόδου και εξόδου των νοσοκομείων και να δρουν ουσιαστικά ανενόχλητα.

Το πρόβλημα δεν σχετίζεται μόνο με τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία αλλά πολύ περισσότερο με τη δημόσια Υγεία, καθώς οι παράνομες αποκλειστικές δεν έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που χρειάζονται γι’ αυτή την εργασία.

Εντατικοποίηση ελέγχων

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, ενώ οι διευθυντές των νοσοκομείων θα πραγματοποιούν σε συνεργασία και με το Σωματείο των Αποκλειστικών νοσοκόμων αυστηρότερους έλεγχους του επισκεπτηρίου, με σκοπό την εξάλειψη φαινομένων παράνομης απασχόλησης Αποκλειστικών Νοσοκόμων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση