HomeΚΡΗΤΗΖητούν να ενταχθούν στις διατάξεις ειδικών κτιρίων τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Ζητούν να ενταχθούν στις διατάξεις ειδικών κτιρίων τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κατάργηση της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα – δωμάτια, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού κ.κ. Ευκλ. Τσακαλώτο και Έλενα Κουντουρά, διαβιβάζοντας επιστολή της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων – Δωματίων Αν. Κρήτης «Η ΚΝΩΣΣΟΣ», συγκρίνοντας με τη φορολόγηση των ξενοδοχείων.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά «…η  κατάργηση της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ στα καταλύματα του κλάδου με τον νόμο 4336/2015, [όπου] στην πράξη επιφέρει φόρο σε σχέση με τα ξενοδοχεία αυξημένο κατά 2000%. Για παράδειγμα ένα ξενοδοχείο 1100 μ2 σήμερα πληρώνει φόρο 475 €, ενώ τουριστικό κατάλυμα 1100 μ2 πληρώνει σήμερα 7.650 € στην ίδια ακριβώς περιοχή. Επιπλέον τα μεγάλα ξενοδοχειακά καταλύματα επιβαρύνονται μέχρι τα 2000 μ2 και απαλλάσσονται για τα υπόλοιπα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειάς τους».

Επισημαίνεται μάλιστα στην επιστολή ότι « …αυτό θα είναι η ταφόπλακα των μικρών μας επιχειρήσεων που με μεγάλες δυσκολίες προσπαθούμε να διατηρήσουμε ανοιχτές. Για το λόγο αυτό σας ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας με κάθε τρόπο για την άμεση επανένταξη των επιχειρήσεων μας στα Ειδικά Κτίρια ώστε να τύχουν οι επιχειρήσεις μας των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση