HomeΚΡΗΤΗΎστατο χαίρε στον… Μακαριστό Νεκτάριο – Κοσμοσυρροή στη Νεάπολη

Ύστατο χαίρε στον… Μακαριστό Νεκτάριο – Κοσμοσυρροή στη Νεάπολη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ύστατο χαίρε θα απευθύνουν σήμερα πιστοί και εκκλησία στον αγαπητό ιεράρχη, μακαριστό Νεκτάριο, Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου.

Από χθες τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη, το σεπτό σκήνωμα του κυρού Νεκτάριου με χιλιάδες πιστοί να συρρέουν για να τον αποχαιρετήσουν.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι πιστοί που έμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, δίπλα στο σκήνωμα του αοιδίμου Μητροπολίτη.PETRAS3

PETRAS4

Η εξόδιος ακολουθία

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία, όπως αποφάσισε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ενώ θα έχει προηγηθεί τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, Ειρηναίου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέου.

Όπως ήδη έχει αποφασιστεί το πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης φέρει ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος ενώ τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

Το σκήνωμα του κυρού Νεκταρίου θα ενταφιαστεί στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας.

PETRAS

Τριήμερο πένθος

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου κήρυξε τριήμερο πένθος στην πόλη από την στιγμή της Κοίμησης του Μακαριστού Νεκταρίου.

Παράλληλα, αποφάσισε να ορίσει την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας ως γενική αργία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση