HomeΚΡΗΤΗΈνα «λαχταριστό» ρεκόρ διεκδικεί ο Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου για τα Γκίνες

Ένα «λαχταριστό» ρεκόρ διεκδικεί ο Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου για τα Γκίνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ερχόμενη Κυριακή θα είναι μια ημέρα διαφορετική από τις άλλες, κι αυτό γιατί στο πλαίσιο μιας επίσημης διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας διαγωνισμός για τα ρεκόρ Γκίνες.

Η πλατεία θα μετατραπεί για κάποιες ώρες σε υπαίθριο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, καθώς στις 11:οο το πρωί, η σχολή Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών Culinary Studies Center, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου διοργανώνουν την επίσημη εκδήλωση GUINNESS WORLD RECORD – OFFICIAL ATEMPT. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ο τίτλος του ρεκόρ το οποίο η διοργάνωση θα επιχειρήσει να καταρρίψει είναι: Longest Line of Cake Pops και έχει ανατεθεί από τον οργανισμό “Guinness World Records”.

afisa

Το προηγούμενο ρεκόρ αφορούσε στην παραγωγή ποσότητας 2.500 τεμαχίων και για το λόγο αυτό,  οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια να το ξεπεράσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την εγγραφή τους στο βιβλίο Guinness World Records.

Τρία ρεκόρ

Στην περίπτωση που η Ηρακλειώτικη συμμετοχή ξεπεράσει την ποσότητα των 2.500 cake pops δημιουργεί ταυτόχρονα τρία ρεκόρ, για το μεγαλύτερο μήκος γραμμής, τη μεγαλύτερη ποσότητα cake pops αλλά και τους περισσότερους ανθρώπους που ταυτόχρονα δούλεψαν για την δημιουργία τους.

Διαγωνισμός με φιλανθρωπικό υπόβαθρο

Τα cake pops που θα παρασκευαστούν θα διατεθούν σε συμβολικό ποσόν στη «Διακονία αγάπης» της Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου καθώς και για το έργο άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της πόλης μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, στα πλαίσια της στρατηγικής που υιοθετεί η Διοίκηση του ΟΛΗ για πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, την προώθηση της Κρήτης ως προορισμού σε μια περιοχή που πρωτοπορεί και προάγει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Σκοπός

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «σκοπός είναι στις σημερινές δύσκολες οικονομικές, πολιτικές, και κοινωνικές συνθήκες να αδράξουμε, από κοινού, κάθε ευκαιρία που μας δίνεται με στόχο την παροχή τουριστικών υπηρεσιών στη βάση του ΄΄τουρισμού εμπειρίας΄΄ με απώτερο στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και του κλάδου της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο με ορατά και σημαντικά οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και περισσότερο για την τοπική κοινωνία.

Το διάστημα αυτό που η προσέλευση τουριστών στο νησί μας συνεχίζεται (μόνο το μήνα Οκτώβρη θα καταπλεύσουν περίπου 57.000 επισκέπτες κρουαζιέρας), κοινή επιδίωξη αποτελεί η τουριστική προβολή του τόπου μας μέσω της εκδήλωσης η οποία ευελπιστούμε να ενθουσιάσει το κοινό και να κερδίσει και τη συμμετοχή των τουριστών στο εγχείρημα αυτό (την Κυριακή 18 Οκτώβρη δύο κρουαζιερόπλοια θα αφιχθούν στο λιμάνι μας).

Η πολύτιμη συμβολή όλων (φορέων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, τοπικού τύπου, σχολείων, ιδρυμάτων, οργανισμών, αλλά και όλων των κατοίκων της Κρήτης) μας είναι απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου αυτού. Ευελπιστούμε στην παρουσία, στην συνεργασία και στην συμβολή όλων σας στην προσπάθεια μας αυτή με ένα σύνθημα « Συμμετέχουμε … για το Ηράκλειο».

Πώς το Ηράκλειο θα διεκδικήσει το ρεκόρ!

Στην πλατεία Ελευθερίας θα διαμορφωθεί χώρος με τον κατάλληλο εξοπλισμό για ένα μεγάλο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής με ελεύθερη συμμετοχή στο κοινό.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει την εγγραφή του στον οικίσκο που θα βρίσκεται στην πλατεία και να λάβει το ειδικό αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής του το οποίο θα πρέπει να κολλήσει σε εμφανές σημείο επάνω του.

Οι συμμετέχοντες θα παρασκευάσουν ένα μίνι γλύκισμα, (cake pops, το οποίο επελέγη επειδή είναι εύκολο στην παρασκευή του ακόμα και από παιδιά), με βάση το κέικ και την σοκολάτα.

cake pops2

Η διαδικασία παρασκευής, εκτός από το ψήσιμο των κέικ, θα γίνει εξ ολοκλήρου στον δημόσιο χώρο. Αυτό σημαίνει ότι το πλάσιμο σε σχήμα μπαλίτσας, το κόλλημα σε ξυλάκι, η επικάλυψη, η διακόσμηση και τέλος το στήσιμο θα το κάνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

Με τη βοήθεια και των ειδικών

Καθηγητές της σχολής, αλλά και εθελοντές θα κατευθύνουν τους συμμετέχοντες βήμα-βήμα για την σωστή παρασκευή των γλυκισμάτων σύμφωνα με τους όρους που έχουν δοθεί από τον οργανισμό Guinness World Records.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της παρασκευής τότε θα υπάρξει επίσημη καταμέτρηση από τους κριτές του διαγωνισμού.

Στην συνέχεια θα πρέπει να σχηματιστεί μια συνεχόμενη γραμμή με τα γλυκίσματα, της οποίας το μήκος θα μετρηθεί για την κατάρριψη του ρεκόρ.

Η όλη προσπάθεια θα φωτογραφηθεί και θα βιντεοσκοπηθεί καθώς το υλικό έχει ζητηθεί από τον οργανισμό Guinness World Records ως αποδεικτικά στοιχεία.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο τέλος θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής ως αναμνηστικό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις από τους συμμετέχοντες – χορηγούς τόσο για παιδιά όσο και για τους μεγάλους.

Τα γλυκίσματα θα διατεθούν σε συμβολική τιμή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης μας για την ενίσχυση του έργου τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση