HomeΚΡΗΤΗΣτη Νεάπολη η ταφή του μακαριστού Νεκταρίου – Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα

Στη Νεάπολη η ταφή του μακαριστού Νεκταρίου – Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαρύ το πένθος στην εκκλησία της Κρήτης αλλά και τους πιστούς από την Κοίμηση του κυρού Νεκταρίου, Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου.

mitropolitis4Κλήρος και λαός θα μπορούν να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον αγαπητό ιεράρχη μέχρι τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη, όπου θα τελεστή και η εξόδιος ακολουθία.mitropolitis2

mitropolitis1Όπως αποφάσισε στην έκτακτη συνεδρίασή της, αργά το απόγευμα της Πέμπτης η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι ενώ θα έχει προηγηθεί τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

mitropolitis3Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ο οποίος αναλαμβάνει και καθήκοντα τοποτηρητή στη χηρεύουσα Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής του νέου ιεαράρχη.

Το σκήνωμα του κυρού Νεκταρίου θα ενταφιαστεί στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας.

Η είδηση του θανάτου του ιεράρχη σκόρπισε θλίψη στην Κρήτη, ενώ εκπρόσωποι των αρχών και φορέων εξέφρασαν με συλλυπητήρια τηλεγραφήματα την οδύνη τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση