HomeΚΡΗΤΗΟι ελλείψεις και τα κενά στο γυμνάσιο Βιάννου στη Βουλή

Οι ελλείψεις και τα κενά στο γυμνάσιο Βιάννου στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις ελλείψεις και στα κενά που παρατηρούνται στο Γυμνάσιο Βιάννου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου και στην επαρκή εκπαίδευση των μαθητών, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κλατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο Βιάννου, δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για τα μαθήματα Χημείας, Βιολογίας, Αγγλικών, Τεχνολογίας ενώ υπολείπονται και τέσσερις ώρες εβδομαδιαίως για την κάλυψη των μαθημάτων της Φιλολογίας. Η εκπαίδευση, δεν είναι πολυτέλεια είναι υποχρέωση της πολιτείας που οφείλει να παρέχει στα παιδιά όλων των πςολιτών. Η Βιάννος είναι μαρτυρικός τόπος και το Γυμνάσιο της ιστορικό, που έχει «παράξει» επιστήμονες που κοσμούν τον τόπο μας σε όλη την υφήλιο. Για να συνεχιστεί αυτή η παράδοση οφείλετε άμεσα να προχωρήσετε στην κάλυψη με εκπαιδευτικούς όλων των κενών που υπάρχουν χωρίς καθυστερήσεις».

Ο κ. Λ. Αυγενάκης τονίζει ότι το Υπουργείο Παιδείας, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα στάση του, οφείλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τρόπο αποτελεσματικό. Με θεωρίες και «αριστερά ευχολόγια» δεν λύνονται τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση