HomeΚΡΗΤΗΤιμήθηκαν οι καλύτεροι του κρητικού τουρισμού – Βραβεία θεσμός από το Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων

Τιμήθηκαν οι καλύτεροι του κρητικού τουρισμού – Βραβεία θεσμός από το Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θεσμός τα ετήσια βραβεία του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης

Παρουσία πλήθους κόσμου και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, στη διάρκεια της οποίας τα μέλη και οι συνεργάτες του συνδέσμου συναντιούνται προκειμένου να ανταμείψουν με βραβεία τους εργαζόμενους που επέδειξαν υψηλές αποδόσεις και ζήλο καθώς και εκείνους που συνταξιοδοτούνται.

vraveia1

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ζαχαρία Μπαντουβά, Σπύρου Γκίνη, Μιλτιάδη Καράτζη, Χαράλαμπου Γιαννούλη & Νίκου Σκουλή, όλοι τους μέλη της οικογένειας του τουρισμού στο Ηράκλειο, που απεβίωσαν το προηγούμενο έτος.

vraveia2

Ο Τουρισμός, κύριος μοχλός ανάπτυξης”

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Βλατάκης είπε μεταξύ άλλων:

‘’Παρά το ότι θα θέλαμε πολύ να μην είναι ο τουρισμός ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης στην χώρα ,δυστυχώς η ευτυχώς αυτό εξακολουθεί να γίνεται, όπως και το ότι η Κρήτη εξακολουθεί να τραβάει την ‘’αμαξοστοιχία’’ του Τουρισμού της Ελλάδας. Έχουμε μια μικρή μείωση αριθμητικά παρά την μεγάλη μείωση των Ρώσων αλλά και των γνωστών προβλημάτων με τα capital controls. Θα θέλαμε πολύ να διαπιστώσουμε ότι τα έσοδα είναι ανάλογα έστω και αυτών των ελαφρά μειωμένων αφίξεων , όμως και φέτος έγιναν μεγάλες προσφορές και μειώσεις τιμών.

vraveia4 vraveia8

 

Στόχος μας παραμένει εκτός από τους αριθμούς η ποιότητα, γιατί αυτή είναι που θα επιβάλει την Κρήτη ως must προορισμό και όχι ως κατ’ ανάγκη προορισμό, επειδή έκλεισε η αγορά της Τυνησίας ή μειώθηκε η κίνηση στην Τουρκία, λόγω γεγονότων”.

Τα “μαύρα καταλύματα”

Ακόμη ο κ. Βλατάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μείζον για τον τουρισμό ζήτημα των λεγόμενων “μαύρων καταλυμάτων”. Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε: “Κάθε χρόνο στηλιτεύουμε κάποιο από τα τεράστια προβλήματα του Τουρισμού που σαν ιός διαβρώνει και κακοφορμίζει. Πέρυσι είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους πολυπληθείς απατεώνες που αφού ‘’φεσώσουν’’ ξενοδόχους και πράκτορες, με άλλο όνομα επιστρέφουν βρίσκοντας καλοθελητές στην τοπική αγορά να τους υποστηρίξουν.

vraveia6

Φέτος στέλνουμε κραυγή αγωνίας για τα ‘’μαύρα’’ καταλύματα που σαν λαίλαπα στερούν έσοδα από όλους μας και κυρίως από το κράτος που τόσο έχει ανάγκη ο κοινωνικός ιστός εν μέσω της κρίσης που περνάμε. Είναι χιλιάδες τα ’’μαύρα’’ καταλύματα, τα οποία δεν μπορούν να υπολογιστούν. Μόνο στα Χανιά τα υπολογίζουμε σε 1.500 και υπερδιπλάσια σε όλη την Κρήτη. Εκατοντάδες αλλοδαποί που διαθέτουν σπίτια στην Κρήτη τα ενοικιάζουν μέσω Internet στις χώρες τους σε ομοεθνείς τους και όχι μόνο, χωρίς άδεια από τον ΕΟΤ, χωρίς παραστατικά και απόδοση φόρων. Το πρόβλημα μεγιστοποιείται όπου πετούν οι εταιρείες χαμηλού κόστους οι οποίες μακροπρόθεσμα διώχνουν τους Tour Operator και ενισχύουν τα ‘’Μαύρα Πακέτα’’. Κράτος και φορείς ας ενεργοποιηθούμε προτού να είναι αργά, πολύ αργά….”

Η κρατική αντιμετώπιση του τουρισμού

vraveia12

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ Βλατάκης και στην αντιμετώπιση του τουρισμού από το ίδιο το κράτος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Η ‘’αγελάδα’’ θέλει προσοχή για να δίνει γάλα, η υπερφορολόγιση, η αύξηση του ΦΠΑ και κινήσεις όπως ο υπερδιπλασιασμός των εισόδων στους αρχαιολογικούς χώρους θα σκοτώσουν την αγελάδα και μια νεκρή αγελάδα δεν δίνει γάλα..!! . Είμαστε κοντά στην κοινωνία ζούμε το ‘’πρόβλημα’’ και θέλουμε να στηρίξουμε την πατρίδα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, αλλά κάθε κίνηση που αφορά τον τουρισμό πρέπει να γίνεται κατόπιν συνεννόησης για το πώς και πότε.

Η Κρήτη αποτελεί όμως πέραν της ατμομηχανής και λαμπρό παράδειγμα ποιοτικών υπηρεσιών όπως δείχνουν τα στατιστικά και τα ιντερνετικά αξιολογήματα Τουριστικών Υπηρεσιών, δυστυχώς όμως όχι και υποδομών. Η θετική αυτή εικόνα οφείλεται στις ασταμάτητες προσπάθειες όλων μας, και γι’ αυτό ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στους ‘’καλύτερους υπαλλήλους της σαιζόν ‘’ που διακρίθηκαν για τον ζήλο τους, την επαγγελματισμό τους και την προσφορά τους . Τους ‘’Πρεσβευτές του Τουρισμού ’’ όπως τους αποκαλούμε ’’.

Οι βραβευθέντες

vraveia10

vraveia11

Όλοι οι τιμώμενοι παρέλαβαν αναμνηστική πλακέτα και δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο προσφορά των AEGEAN & SKY EXPRESS

Μετά από κλήρωση το χρηματικό έπαθλο των 1.000€ κέρδισε ο Μανώλης Μπουρνάκης και των 500€ η Λία Λικάκη .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν ο κ. Μανώλης Παπακαλιάτης και ο κ. Γιάννης Βλατάκης για την προσφορά τους στον τουρισμό και την απονομή έκαναν εκπρόσωποι της «δεύτερης γενιάς» τουριστικών πρακτόρων, οι Νίκος Μαστοράκης και Χριστίνα Διβόλη.

Επίσης με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, τιμήθηκαν οι ξενοδοχόι, πρωτεργάτες του κρητικού τουρισμού, Γιάννης Σμπώκος και Γιώργος Οικονόμου από το Ηράκλειο, η Ειρήνη Βαλυράκη από τα Χανιά και η Ιωάννα Βαλαρή από το Ρέθυμνο.

Τιμήθηκε επίσης το Ξενοδοχείο CRETA MARIS σαν παράδειγμα προς μίμηση Ξενοδοχείου που διοργανώνει συνεχώς ασκήσεις για περιπτώσεις ‘’κρίσεων’’ με αποτέλεσμα την άψογη αντιμετώπιση ένοπλης ληστείας που απέφυγε την ύπαρξη θυμάτων. Το βραβείο παρέλαβαν ο ιδιοκτήτης Ανδρέας Μεταξάς και ο Διευθυντής Νίκος Βλασιάδης.

Βραβεύθηκε και η τοπική ΕΛΑΣ

Το βραβείο του δημόσιου λειτουργού που στήριξε τον τουρισμό απονεμήθηκε στους άνδρες και τις γυναίκες της Αστυνομίας Κρήτης για την άμεση αντιμετώπιση γεγονότων που θα έπλητταν ανεπανόρθωτα την Κρήτη σαν Τουριστικό Προορισμό , με το Στρατηγό κ. Μιχάλη Καραμαλάκη να παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα.

vraveia9

Διαφήμιση
Διαφήμιση