HomeΚΡΗΤΗΔύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες – Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Δύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες – Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα σε λίγες ώρες δύο άνθρωποι έβαλαν τέλος στην ζωή τους στο Ηράκλειο με αποφασιστικό αλλά και τραγικό τρόπο, μεγαλώνοντας δραματικά την λίστα των αυτοκτονιών σε όλο το νησί.

Η τοπική κοινωνία έχει συγκλονιστεί αλλά και προβληματιστεί με τα τελευταία γεγονότα.

Τραγικό τέλος για έναν 53χρονο

Με τραγικό τρόπο αποφάσισε να αυτοκτονήσει ένας 53χρονος χθες το μεσημέρι. Το άψυχο σώμα του βρήκαν οι οικείοι του σε ένα χωράφι στο 7ο χιλιόμετρο του δρόμου Ηρακλείου – Μοιρών.

Όταν οι αρχές έσπευσαν στο σημείο αντίκρισαν μία πολύ αποτρόπαια εικόνα. Ο 53χρονος είχε κρεμαστεί σ’ ένα δέντρο με μία θηλιά, ωστόσο στην άκρη της είχε τοποθετήσει μία σιδερόβεργα.

Το αποτέλεσμα ήταν όταν ο 53χρονος κρεμάστηκε η σιδερόβεργα του καρφώθηκε στο λαιμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος άνδρας, είχε καταγωγή από τη Μεσαρά, ενώ τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ και μόλις 24 ώρες πριν τον θάνατό του είχε πάρει εξιτήριο.

Μαχαίρωσε αυτόν που πήγε να τον σταματήσει και… αυτοκτόνησε

Μία νέα αυτοκτονία έρχεται να συγκλονίσει το Ηράκλειο λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 53χρονου.

Πρόκειται για έναν Ρουμάνο ο οποίος ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στην ζωή του πάση θυσία.

Ο Ρουμάνος λίγο μετά τις 8 το βράδυ ανεβαίνει στο μπαλκόνι του σπιτιού του στην οδό Αιόλου στην Αμμουδάρα Ηρακλείου με σκοπό να κάνει το βήμα του… θανάτου.

Ένας συμπατριώτης και φίλος του κατάλαβε την κίνηση του Ρουμάνου και πήγε αμέσως να τον αποτρέψει.

Ο Ρουμάνος όμως δεν άκουγε λέξη και με ένα μαχαίρι τον τραυμάτισε κι ύστερα έπεσε από το μπαλκόνι βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση ενώ έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν και τους δύο άνδρες στο νοσοκομείο. Ο αυτόχειρας ήταν ήδη νεκρός ενώ ο συμπατριώτης του νοσηλεύεται – ευτυχώς όχι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στις 31 οι αυτοκτονίες για το 2015 στην Κρήτη

31 άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους σε όλη την Κρήτη από τον Ιανουάριο έως και χθες 14 Οκτωβρίου. Μάλιστα οι περισσότερες έγιναν τον μήνα Σεπτέμβριο – 5 σε αριθμό.

Από τους 31 ανθρώπους οι 29 είναι άνδρες και οι δύο γυναίκες. Οι περισσότεροι – 16 για την ακρίβεια – ήταν ηλικίας από 51 έως 90 χρόνων ενώ έντεκα άτομα ήταν από 31 έως 50 χρόνων, δύο από 19 έως 30 χρόνων ενώ μέσα στο 2015 αυτοκτόνησε κι ένας 17χρονος.

Από τις 31 αυτοκτονίες που σημειώθηκαν οι 16 έγιναν στο νομό Ηρακλείου, οι 7 στο νομό Χανίων, οι 5 στο νομό Ρεθύμνου και οι υπόλοιπες 3 στο νομό Λασιθίου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους του έκαναν με ένα κομμάτι σκοινί ή με ένα όπλο. Πιο συγκεκριμένα 13 άνθρωποι επέλεξαν τον απαγχονισμό και 11 αυτοπυροβολήθηκαν. Τρία άτομα αποφάσισαν να πέσουν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους ή του νοσοκομείου ενώ τρεις δηλητηριάστηκαν και ένας αυτοπυρπολήθηκε.

Δείτε εδώ τις αυτοκτονίες σε γεγονότα

Διαφήμιση
Διαφήμιση