HomeΚΡΗΤΗΟ Λ. Αυγενάκης για τις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Ο Λ. Αυγενάκης για τις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την προχειρότητα που νομοθετεί η Κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις του ΕΝΦΙΑ σχολίασε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση νομοθετεί «στο πόδι», με προχειρότητα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτη επιπτώσεων. Ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο συζητήθηκε μόνο για 1 ημέρα.

Αρχικά συμπεριέλαβε ρυθμίσεις που αυξάνουν τη φορολόγηση των ενοικίων. Μετά μας ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Κος Αλεξιάδης ότι θα αποσύρει τη διάταξη και ότι δεν είναι προαπαιτούμενο, λέγοντας «δεν γνωρίζω πως παρεισέφρησε η συγκεκριμένη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο».

Την ίδια στιγμή αφαιρείται η δυνατότητα εκχώρησης στην εφορία ανείσπρακτων μισθωμάτων, γεγονός απαράδεκτο, διότι επιβάλλεται φόρος σε ανύπαρκτο εισόδημα.

Πέραν όλων των άλλων η Κυβέρνηση καταργεί την απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων και των ατομικών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων από τον ΕΝΦΙΑ, μέτρο το οποίο η Ν.Δ. είχε αποτρέψει, ενώ αποφεύγει να δώσει λύση στην επιβολή ΕΝΦΙΑ στα ενυπόθηκα ακίνητα, και στα ακίνητα των κατασκευαστών που έμειναν απούλητα και ανοίκιαστα ακίνητα λόγω της κρίσης.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ αφού υποσχέθηκε προεκλογικά την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών, και μετά από 7 μήνες «περήφανης» διαπραγμάτευσης, ήρθε η ώρα να φέρει τη «λυπητερή» στους πολίτες.

Η ΝΔ είναι αντίθετη στη φορολόγηση των πάντων. Η υψηλή φορολόγηση σκοτώνει την υγιή φορολόγηση. Χαμηλότεροι συντελεστές = μικρότερη φοροδιαφυγή, μικρότερη φοροαποφυγή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση