HomeΚΡΗΤΗΣτον ανακριτή απολογούνται οι τρεις φερόμενοι διακινητές και οι μετανάστες

Στον ανακριτή απολογούνται οι τρεις φερόμενοι διακινητές και οι μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 10 το πρωί, οδηγήθηκαν στον ανακριτή οι 16 παράνομοι μετανάστες και τα τρία άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της διακίνηση τους απο την Αίγυπτο στην Κρήτη.

Πρόκειται για έναν 72χρονο Κρητικό, έναν 34χρονο Αιγύπτιο και μια 59χρονη Βουλγάρα οι οποίοι κατηγορούνται για τη μεταφορά και την παράνομη είσοδο στη χώρα μη νόμιμων μεταναστών.

Το συμβάν ήρθε στο «φως» όταν σήμανε συναγερμός στο λιμεναρχείο των Καλών Λιμένων για παρουσία λαθρομεταναστών στα νότια παράλια του νησιού.

Κατά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή οι φερόμενοι ως δουλέμποροι υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Ο 34χρονος και η 59χρονη υποστήριξαν ότι είναι μετανάστες, οι οποίοι αναζητούν μαζί με τους υπόλοιπους ένα καλύτερο αύριο. Ο 72χρονος ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, ανέφερε ότι έχει εμπορικές σχέσεις με το νησί ενώ τόνισε ότι η σύλληψη του αποτελεί παρεξήγηση καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του, προσφέρθηκε να εξυπηρετήσει την 59χρονη, μεταφέροντας την με το φορτηγό του.

252958

Το χρονικό της σύλληψης

Οι μετανάστες ανέβηκαν σε μία βάρκα και ξεκίνησαν από την Αίγυπτο. Μετά από πολυήμερο ταξίδι έφτασαν στα νότια παράλια της Κρήτης όπου τους περίμεναν τέσσερα άτομα – με την αστυνομία να τα αναζητεί – ανάμεσά τους ένας 30χρονος από το Ιράκ, ο οποίος και φαίνεται ότι τους οδήγησε προσωρινά σε ένα ακατοίκητο σπίτι και τους άφησε εκεί.

Ωστόσο από την προανάκριση της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τρεις ήταν οι δουλέμποροι. Ο 34χρονος Αιγύπτιος ήταν μαζί με τους μετανάστες στην βάρκα ωστόσο είχε έρθει σε επαφή με την 59χρονη και τον 72χρονο προκειμένου να δώσουν ένα ραντεβού για να παραλάβουν τους μετανάστες με το φορτηγό τους.

Οι άνδρες της αστυνομίας γνωρίζοντας όλα αυτά τα στοιχεία έστησαν αμέσως μία μεγάλη επιχείρηση και πήγαν στο ραντεβού βρίσκοντας το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν η 59χρονη κι ο 72χρονος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση