HomeΚΡΗΤΗΕνώπιον του Εισαγγελέα οι τρεις δουλέμποροι – Ανάμεσα τους ένας Κρητικός

Ενώπιον του Εισαγγελέα οι τρεις δουλέμποροι – Ανάμεσα τους ένας Κρητικός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρία άτομα συνολικά συνελήφθησαν ως διακινητές των 16 μεταναστών που εντοπίστηκαν χθες στα νότια παράλια της Κρήτης.

Πρόκειται για έναν 34χρονο απο την Αίγυπτο,  μια 59χρονη απο την Βουλγαρία, και έναν 72χρονο απο την Κρήτη οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το πρωί σε περιοχή του Δήμου Φαιστού από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς, διευκόλυνσης και παράνομης εισόδου στη χώρα μη νόμιμων μεταναστών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν 16 μετανάστες απο την Αίγυπτο ηλικίας από 16 έως 34 ετών.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αρχές ενημερώθηκαν χθες το πρωί για την παρουσία 17 μεταναστών οι οποίοι είχαν προσέλθει παράνομα στην χώρα και βρίσκονταν σε ερημική παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Φαιστού ένας τελικά εκ των οποίων ήταν δουλέμπορος.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, αφού οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους μετανάστες διαπιστώθηκε ότι σε προγενέστερο χρόνο, οι διακινητές  είχαν συνεννοηθεί προκειμένου να τους παραλάβουν απο συγκεκριμένο σημείο της περιοχής. Ειδικότερα ο 34χρονος  επικοινώνησε με την 59χρονη και συμφώνησαν να τους παραλάβει με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, στήθηκε επιχείρηση και εντοπίστηκε στο συμφωνηθέν σημείο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 59χρονη με τον 72χρονο, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Από την συνεχιζόμενη προανάκριση, επίσης αποκαλύφθηκε ότι οι μετανάστες έφτασαν στην Κρήτη μέσω θαλάσσης από την Αίγυπτο,  ενώ στο νησί τους περίμεναν τέσσερα  άγνωστα άτομα, (τα οποία και αναζητούνται), ένας εκ των οποίων είναι ένας 30χρονος Ιρακινός ο οποίος τους είχε οδηγήσει προσωρινά σε ακατοίκητο σπίτι.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο εκ των μη νόμιμων μεταναστών και συγκεκριμένα στον 34χρονο διακινητή και σε έναν 20χρονο διότι αρχικά δήλωσαν ψευδή στοιχεία.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση