HomeΚΡΗΤΗΔωρεάν μετακίνηση ανέργων και αναξιοπαθούντων διεκδικούν Δήμος Ηρακλείου και ΕΚΗ

Δωρεάν μετακίνηση ανέργων και αναξιοπαθούντων διεκδικούν Δήμος Ηρακλείου και ΕΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποφασισμένοι να κηρύξουν  «πόλεμο» στη φτώχεια και την ανεργία εμφανίζονται ο Δήμος Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου οι οποίοι θα διεκδικήσουν από κοινού τη δωρεάν μετακίνηση  ανέργων  και ευπαθών ομάδων με τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ αλλά και την επαναλειτουργία των δομών κατά της φτώχειας που εξυπηρετούσε 5.000 αναξιοπαθούντες Ηρακλειώτες .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΗ μετά  από συνάντηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Βοργιά Στέλιου και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, συμφωνήθηκε η από κοινού πίεση προς το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό:

Α) Τη δωρεάν μετακίνηση με το Αστικό ΚΤΕΛ των ανέργων και ευπαθών ομάδων της πόλης μας,  με επιχορήγηση του ΚΤΕΛ,  όπως αυτό ισχύει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Β) Την επαναλειτουργία των Δομών Κοινωνικού Δικτύου Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας,  έχοντας υπόψη το κοινωνικό έργο που επιτελούσαν καθημερινά σε 5.000 συντοπίτες μας στο Δήμο Ηρακλείου,  με την απασχόληση 33 ειδικευμένων εργαζομένων οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν την ανεργία.

Για το σκοπό αυτό το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απέστειλε σχετική επιστολή κατόπιν τηλ. Επικοινωνίας με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Φωτίου Θεανώ, ενώ  τα παραπάνω ζητήματα θα τεθούν υπόψη της Υπουργού και από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό Βασίλη σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του το ΕΚΗ αναφέρει: «Να σημειωθεί ότι υπήρξε δέσμευση και από τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Βαρδάκη Σωκράτη για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας, ενώ παράλληλα μεσολάβησε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με την κ. Φωτίου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θεωρεί μείζον ζήτημα την άμεση επίλυση των παραπάνω αιτημάτων και καλεί το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση