HomeΚΡΗΤΗΗρακλειώτες διαμαρτύρονται για την αφισορύπανση και το … λένε στο δήμαρχο!

Ηρακλειώτες διαμαρτύρονται για την αφισορύπανση και το … λένε στο δήμαρχο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ζήτημα της αφισορύπανσης στην πόλη του Ηρακλείου στηλιτεύουν δημότες οι οποίοι με ανοιχτή επιστολή τους απευθύνονται στο δήμαρχο Ηρακλείου ζητώντας να ληφθεί η σχετική μέριμνα. Μάλιστα, επικαλούνται έρευνα σύμφωνα με την οποία το Ηράκλειο είναι η δεύτερη πόλη σε πανελλαδικό επίπεδο με εκτεταμένη αφισορρύπανση.

Οι διαμαρτυρόμενοι δημότες προσδιορίζονται ως “ανώνυμοι δημότες Ηρακλείου” ενώ το κείμενο της επιστολής από τρεις φωτογραφίες που έχουν ληφθεί σε στάση λεωφορείου.

afises1

Η επιστολή

“Κύριε Δήμαρχε,

και ενώ έχουν ήδη τελειώσει οι εκλογές ακόμα μερικοί ασχολούνται με τις λιγοστές κομματικές αφίσες που κρέμονται ως απομεινάρια σε κάποιες κολόνες ακόμα και μάλιστα εσείς ως δημοτική αρχή είχατε τονίσει για την απαγόρευση της αφισσορύπανσης από τα κόμματα. Και καλά κάνατε….πλην όμως…..

afises2

το Ηράκλειο μετά από πανελλαδικό έρευνα είναι η νούμερο Δύο πόλη σε ένα απέραντο αίσχος από λογής λογής αφίσες…και καθώς κατά καιρούς έχουν αναδειχθεί τα χάλια αυτά μέσω διαφόρων ΜΜΕ έως και σήμερα το χάλι συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και καμιά δημοτική υπηρεσία δεν κάνει τίποτα και γενικώς όλοι εθελοτυφλούν….το βάρος δυστυχώς πέφτει σε εσάς ως Δήμαρχος τον οποίο ο ηρακλειώτικος λαός εξέλεξε για καλύτερα αποτελέσματα και όχι απλά να αλλάξει ονόματα και πρόσωπα….και συγκεκριμένα μιλάμε για τα χάλια με τις παντός είδους αφίσες…μνημόσυνα…κηδείες….γλέντια…συλλόγους φροντιστήρια εκδηλώσεις…και ότι άλλη ιδέα μπορεί να έχει ο καθένας…εντελώς ανεξέλεγκτα και χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς….και ενώ προ καιρού έγιναν προσλήψεις στην υπηρεσία καθαριότητας δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα…και θα μιλήσομε ευθαίως….κάποιος πρέπει να ψάξει περαιτέρω μέσα στις υπηρεσίες τι παίζεται….μην είμαστε μόνο δικαιώματα και συλλόγους…..σαν ελάχιστο δείγμα σας παραθέτομε και τρεις φωτογραφίες από μια στάση λεωφορείου και η οποία σε ένα μεγάλο σημείο γράφει ότι απαγορεύεται και η αφισσοκόληση…και επειδή κυκλοφορείτε θα έχετε διαπιστώσει και εσείς όπως και όλοι αλλά όλοι σφυρίζουν αδιάφορα όπου υπάρχει κολόνα ΚΑΦΑΟ ΟΤΕ, ΔΕΗ ,τοίχος αρχαία, παλαιά κτήρια και όπου αλλού μπορεί να φτάσει η φαντασία μας όλα γεμάτα με κηδειόσημα μνημόσυνα κλπ….και όλα επώνυμα…δηλαδή αυτός που τα οργανώνει και αναρωτιώμαστε: ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ όπως π.χ. στην Ιεράπετρα????….απόσπασμα αυτής σας επισυνάπτουμε….

Δεν θα μπούμε σε θέματα πράσινου…για δέντρα και καλάμια που έχουν κλείσει δρόμους…για δέντρα και φυτά ιδιοκτητών τα οποία έχουν απλώσει μέσα στους δρόμους με κίνδυνο ατυχήματος και με θέματα παρακώλησης συγκοινωνιών…πιστεύω αν εσείς ως Δήμος δεν ενημερώσετε κατάλληλα και δεν κάνετε τα δέοντα δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει….

και φυσικά Ηράκλειο δεν είναι μόνο το κέντρο του Ηρακλείου…..είναι και το Σκαλάνι είναι και ο Καρτερός είναι και η Αμνισός….και κάπου εκεί κυκλοφορείτε και εσείς….

ως δείγμα σας δείχνομε τρεις φωτογραφίες…..

afises3

και για καλύτερη ενημέρωση

“Από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 37 του ισχύοντος Κανονισμού Καθαριότητας και Εμφάνισης του Δήμου Ιεράπετρας, η αφισοκόλληση και ανάρτηση οποιαδήποτε μορφής αγγελτηρίων επιτρέπεται μόνο με άδεια της Δημοτικής Υπηρεσίας, για συγκεκριμένο αριθμό και σε ειδικά καθορισμένα σημεία.

Σε περιπτώσεις παραβάσεων των ανωτέρω, η Υπηρεσία προβαίνει στην επιβολή προστίμου σύμφωνα με όσα ορίζονται στο ισχύοντα κανονισμό. Συγκεκριμένα, για διαφημίσεις εκτός πλαισίων επιβάλλεται πρόστιμο 150,00 €, για διαφημίσεις εντός πλαισίων αλλά χωρίς την απαιτούμενη άδεια πρόστιμο 150,00 €, για διαφημίσεις σε δένδρα πρόστιμο 200,00 €, για αερόπανο 500,00 € και για βάψιμο με ανεξίτηλα υλικά πρόστιμο από 200,00 €”,

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Ανώνυμοι Δημότες Ηρακλείου”

Διαφήμιση
Διαφήμιση