HomeΚΡΗΤΗΧανιά: Καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα ακίνητα του δήμου

Χανιά: Καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα ακίνητα του δήμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην δημιουργία μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων ψηφιακού παρατηρητηρίου στην οποία θα καταγράφεται με ακρίβεια η κατάσταση όλων των ιδιόκτητων δημοτικών κτιρίων προχωρεί ο δήμος Χανίων.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπογραφεί μεταξύ του δήμου και του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου που θα αναλάβει το έργο προγραμματική σύμβαση ύψους μαζί με το ΦΠΑ 159.900.00 ευρώ.

Η δημιουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων κρίθηκε απαραίτητη δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει στο δήμο ένας ολοκληρωμένος κατάλογος με την πλήρη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των ιδιόκτητων δημοτικών κτιρίων.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ψηφιακό παρατηρητήριο θα υπάρχουν αναλυτικά σχεδιαγράμματα της υφιστάμενης κατάστασης των κτιρίων και αναλυτική έκθεση της υφιστάμενης κατάστασης των κτιρίων.

Θα υπάρχει ακόμα συνολική τεχνική πληροφόρηση, ιστορική αναδρομή για κάθε κτίριο καθώς και τοπογραφική, αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική απεικόνιση.

Παράλληλα, μέσα στο ψηφιακό παρατηρητήριο θα γίνεται ενεργειακή κατάταξη για κάθε κτίριο, θα περιγράφονται τα σχέδια εκκένωσης σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών ενώ θα υπάρχουν και ειδικά θέματα.

Ο δήμος Χανίων διαθέτει σήμερα 69 ιδιόκτητα κτίρια τα οποία και θα ενταχθούν στο ψηφιακό παρατηρητήριο.

Το συνολικό εμβαδόν των κτιρίων είναι 52.825,47 τετραγωνικά μέτρα, και το συνολικό εμβαδόν των οικοπέδων 144.730,57 τετραγωνικά μέτρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση