HomeΚΡΗΤΗΕπαφές για την προστασία των αδέσποτων στον Άγιο Νικόλαο

Επαφές για την προστασία των αδέσποτων στον Άγιο Νικόλαο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλιμάκιο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας επισκέφθηκε στις 2 Οκτωβρίου τον Άγιο Νικόλαο με αφορμή, όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση, καταγγελίες και δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων που λειτουργεί στην περιοχή.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται τα μέλη της ομοσπονδίας, οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο εν λόγω καταφύγιο είναι εξαιρετικά κακές, ενώ διαπιστώθηκε πως όσοι θέλουν να απαλλαγούν από τα κατοικίδια τους τα εγκαταλείπουν στο συγκεκριμένο χώρο με αποτέλεσμα τα ζώα να βρίσκουν το θάνατο εγκαταλελειμμένα.

Τα μέλη του κλιμακίου είχαν διαδοχικές ολιγόλεπτες συναντήσεις με εθελοντές, με μέλη του φιλοζωϊκού συλλόγου Αγίου Νικολάου, το δήμαρχο Α. Ζερβό καθώς και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου, ταξίαρχο Περράκη.

Στόχος της προσπάθειας της ομοσπονδίας είναι το κλείσιμο του συγκεκριμένου χώρου, και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με φιλοξενία και υιοθεσίες των ζώων. Επίσης ζήτησαν να εξεταστούν θέματα που σχετίζονται με τη δράση των φιλόζωων αλλά και την παρέμβαση της Αστυνομίας και του δήμου.

Στη συνάντηση με τον κ. Ζερβό, τέθηκαν θέματα όπως η δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου , η συνεργασία με εθελοντές κτηνιάτρους για την στείρωση των ζώων, η υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων, η διοργάνωση διαδραστικών προγραμμάτων στα σχολεία, η επέκταση της σύμβασης του Δήμου με τοπικό κτηνίατρο για την παροχή βοήθειας σε τραυματισμένα και άρρωστα ζώα. Επίσης, διερευνήθηκε και η πρόθεση του Δημάρχου για την δημιουργία χώρου όπου θα οδηγούνται τα αδέσποτα προκειμένου να στειρωθούν και στην συνέχεια, αν δεν υιοθετηθούν , να επανεντάσσονται βάσει της νομοθεσίας.

Η συζήτηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου περιστράφηκε γύρω από την αναγκαιότητα αυτεπάγγελτων δράσεων των αστυνομικών σε θέματα κακοποίησης ζώων. Επί τάπητος τέθηκε ακόμη και η απροθυμία μερίδας αστυνομικών να αντιληφθούν την έννοια της παθητικής κακοποίησης και την αναγκαιότητα έκδοσης εγκυκλίου γύρω από τα θέματα αυτά .

Συμφωνήθηκε επίσης να ξαναγίνει το ενημερωτικό σεμινάριο προς τους αστυνομικούς με έμφαση στα θέματα της παθητικής κακοποίησης , και ο ίδιος ο κ. Περράκης πρότεινε τη συνδιοργάνωση επιστημονικών Ημερίδων στις κεντρικές πόλεις του Νομού Λασιθίου με θέματα που αφορούν στα ζώα και επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση