HomeΚΡΗΤΗΑνθρωποθυσία νέων στην… άσφαλτο: 43 ζωές χάθηκαν από τροχαία το 2015– Οι 23 ήταν έως 35 χρόνων

Ανθρωποθυσία νέων στην… άσφαλτο: 43 ζωές χάθηκαν από τροχαία το 2015– Οι 23 ήταν έως 35 χρόνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με… 43 ανθρώπινες ζωές έχουμε πληρώσει έως τώρα τον «φόρο αίματος» της ασφάλτου στην Κρήτη για το 2015.

Ο μεγάλος αυτός αριθμός παίρνει ακόμα πιο τραγικές διαστάσεις καθώς τα περισσότερα θύματα των τροχαίων ήταν νέοι και νέες έως 35 χρόνων.

Τα τροχαία δυστυχήματα σε… αριθμούς

41 συνολικά είναι τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν από την αρχή του χρόνου έως τις 3 Οκτωβρίου. Σε αυτά τα τροχαία χάθηκαν 43 ζωές (36 άνθρωποι πέθαναν ακαριαία και 6 άφησαν την τελευταία τους πνοή λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο).

Η πιο αιματοβαμμένη… ημέρα του έτους – μέχρι στιγμής – είναι η 17η Μαΐου κατά την οποία σημειώθηκαν δύο τροχαία δυστυχήματα και πέθαναν τρεις άνθρωποι.

Την «μαύρη» πρωτιά του 2015 κρατάει ο μήνας Σεπτέμβριος καθώς η Κρήτη θρήνησε 9 νεκρούς σε 9 τροχαία που σημειώνονταν σχεδόν μέρα παρά μέρα.

Ακολουθεί ο Ιούνιος με 7 νεκρούς και ο Μάιος με έξι.

troxaio

Τοποθεσία: 11 τροχαία σημειώθηκαν στους δρόμους του νομού Ηρακλείου ενώ ο ίδιος αριθμός καταγράφηκε στους νομούς Λασιθίου και Χανίων. Ο νομός Ρεθύμνου είχε φέτος 8 τροχαία.

Ηλικίες: Από τους 43 νεκρούς οι 23 ήταν έως 35 χρόνων – συμπεριλαμβανομένου κι ενός 17χρονου – 10 ήταν ηλικιωμένοι και 9 άτομα από 41 έως 60 χρόνων.

Όχημα: Από τους 43 νεκρούς οι 23 επέβαιναν σε αυτοκίνητο, οι 11 ήταν δικυκλιστές, οι 5 πεζοί, ένας επέβαινε σε γουρούνα ενώ υπήρξε κι ένας ποδηλάτης.

TROXAIO (3)

Οι ανθρώπινες ζωές που… χάθηκαν στην άσφαλτο

Ιανουάριος

8: Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο του έτους σημειώνεται το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου στο δρόμο Αρκαλοχώρι προς Βιάννο.

Ο 75χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να υποκύπτει τελικώς στα τραύματά του.

29: Συγκλονίστηκε όλη η Κρήτη από τον θάνατο του 24χρονου, συμβασιούχου υπαλλήλου του δήμου Πλατανιά, όταν βρήκε τραγικό θάνατο στο απορριμματοφόρο που οδηγούσε καθώς ανατράπηκε το όχημα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρόμο του Πλατανιά.

TROXAIO APORRIMATOFORO

Φεβρουάριος

12: Ένας 67χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο του επαρχιακού δρόμου που ενώνει την Κίσσαμο με τον Πλάτανο Χανίων. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο.

17: Ένας 56χρονος είναι το νέο θύμα του τροχαίου στον επαρχιακό δρόμο Ρεθύμνου – Σπηλίου στο ύψος του ΚΤΕΟ.

Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με τον 56χρονο οδηγό να φέρει πολλαπλά κατάγματα και εσωτερική αιμορραγία και να αφήνει την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

22: Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο της εθνικής οδού Ρεθύμνου – Χανίων, στο ύψος του Πετρέ άφησε το απόγευμα ένας 23χρονος.

Ο 23χρονος, οδηγός ενός opel corsa, συγκρούεται με δεύτερο αυτοκίνητο και πεθαίνει ακαριαία.

Μάρτιος

1: 48χρονος μοτοσικλετιστής τραυματίζεται σοβαρά στο δρόμο Αγίου Νικολάου – Κριτσάς, στο ύψος της Ρούσα Λίμνης μετά από μετωπική σύγκρουση με ΙΧ.

Μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου και υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα.

2: Πήγε να αποφύγει ένα ζώο που πετάχτηκε στο δρόμο ένας άνδρας που οδηγούσε με το αυτοκίνητό του στα Χανιά στο κόμβο του Σπηλίου.

Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να βγει από την πορεία του και να ανατραπεί βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

12: Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο ένας 66χρονος σε τροχαίο στο Μυλοπόταμο. Ο 66χρονος οδηγός στην διασταύρωση του Αχλάδε έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και προσέκρουσε σε τοιχίο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

14: Ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σκουλούδης πέφτει νεκρός μετά από τροχαίο ατύχημα σκορπίζοντας όλη την Κρήτη σε θλίψη. Ο άτυχος 27χρονος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε μετωπικά στην εθνική οδό Ηρακλείου – Μοιρών. Ο Δημήτρης Σκουλούδης μεταφέρεται διασωληνομένος στην Εντατική ωστόσο λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

TROXAIO SKOYLOYDHS (2) TROXAIO SKOYLOYDHS (1)

Απρίλιος

9: 30χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο μετά από τροχαίο ατύχημα. Ο άτυχος νέος κινούνταν με το αυτοκίνητό του στον δρόμο των Μοιρών όταν λίγο πριν την διασταύρωση για το Καστέλι Καινουργίου «καρφώθηκε» σε μία νταλίκα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο 30χρονος οδηγός να πεθάνει ακαριαία.

TROXAIO MOIRES NTALIKA (2) TROXAIO MOIRES NTALIKA (1)

16: 26χρονος αστυνομικός έπεσε νεκρός όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε «καρφώθηκε» σε φορτηγάκι στο δρόμο Ιεράπετρα – Γρα Λυγιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 26χρονος καταγόταν από την Ιεράπετρα και υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής.

22: Τραγικό τέλος βρήκε στην άσφαλτο ένας 35χρονος οδηγός ΙΧ το όχημα του οποίου συγκρούστηκε με φορτηγό στον επαρχιακό δρόμο του Κολυμπαρίου.

27: 56χρονος άνδρας αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο μετά από παράσυρσή του από αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος στο 4ο χλμ Ιεράπετρας – Αγίου Νικολάου.

Μάιος

2: Νεαρή Γαλλίδα αφήνει την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο όταν η «γουρούνα» στην οποία επέβαινε βγήκε από την πορεία της και ντελαπάρισε σε δρόμο της Αγιάς Φωτιάς στη Σητεία. Οδηγός ήταν ο σύντροφός της ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

12: Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ποδηλάτης τη στιγμή που κινούνταν με το ποδήλατό του, στο δρόμο Σταλίδας – Μαλίων. Ο άτυχος άνδρας, περίπου 40 χρόνων παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

PODHLATO TROXAIO

16: 30χρονος βρήκε τραγικό τέλος στην άσφαλτο όταν το όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με 4Χ4 στο 3ο χλμ της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας Σητείας.

17: 32χρονος οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στο δρόμο προς Καντάνου Χανίων με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Ο 32χρονος πέθανε ακαριαία με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να μεταφέρει την σορό του άτυχου άντρα στο νεκροτομείο των Χανίων.

Την ίδια ημέρα σημειώθηκε νέο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν δύο άτομα. Το νέο περιστατικό συνέβη στα Τέρτσα της Βιάννου όταν ένα αυτοκίνητο μετά από μία «τρελή» πορεία πέφτει από γκρεμό 100 μέτρων περίπου. Δυστυχώς, οι δύο επιβαίνοντας – 73χρονος οδηγός και 68χρονος συνοδηγός – ανασύρθηκαν νεκροί.

Ιούνιος

1: 37χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στον άσφαλτο όταν το ΙΧ που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό στην περιοχή της Σκαλέτας Ρεθύμνου.

2: Νεαρή γυναίκα από την Βρετανία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο των Γουβών. Η ίδια μαζί με τον σύντροφό της περπατούσαν όταν ένας οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και την παρέσυρε.

12: 70χρονος άνδρας υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του που είχε υποστεί εξαιτίας τροχαίο ατυχήματος. Το τροχαίο συνέβη στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του εργοστάσιου της ΔΕΗ, όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να τυλιχθεί το ένα στις φλόγες και να εγκλωβιστεί μέσα ο 70χρονος.

TROXAIO LINOPERAMATA (2) TROXAIO LINOPERAMATA (1)

18: Νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην περιοχή του Αγίου Σύλλα στο Λασίθι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

26: Μαθητής λυκείου, ετών 17, βρίσκει τραγικό θάνατο όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε και έπεσε με ορμή στο οδόστρωμα. Το περιστατικό έγινε στην Κίσσαμο Χανίων.

28: Μέσα σε μισή ώρα σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα ατυχήματα στους δρόμους της Κρήτης. Στο πρώτο περιστατικό μία 60χρονη έχασε την ζωή της όταν συγκρούστηκαν δύο αυτοκίνητα στις Βουκολιές Χανίων.

Λίγη ώρα αργότερα στην εθνική οδό Χανιών – Ρεθύμνου στο ύψος της διασταύρωσης για Καλαμάκι ένας 50χρονος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ιούλιος

12: 35χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Ο άτυχος νέος τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρας οδηγούσε με την μοτοσικλέτα του στην παραλιακή του Ηρακλείου όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του κι έπεσε στο έδαφος. Ο 35χρονος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και εξέπνευσε μία ημέρα αργότερα.

17: Ζευγάρι ηλικιωμένων βρίσκει τραγικό θάνατο μετά από τροχαίο. Πρόκειται για μία 77χρονη οδηγό και έναν 79χρονο συνοδηγό που κινούνταν με το ΙΧ τους στην εθνική οδό όταν στο ύψος των Λιμνών – έξω από τον Άγιο Νικόλαο – το όχημά τους συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό. Η 77χρονη πέθανε ακαριαία ενώ ο 79χρονος υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα.

19: Ένας μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του στον δρόμο προς την Ιεράπετρα και άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

21: 50χρονος άνδρας αφήνει την τελευταία του πνοή πάνω στο χειρουργικό τραπέζι μετά από τροχαίο. Το δυστύχημα σημειώθηκε στο δρόμος προς το ΙΤΕ όταν ο 50χρονος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

TROXAIO PEZOS

Αύγουστος

2: Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας 34χρονος μοτοσικλετιστής όταν μετά από μία «τρελή» πορεία συγκρούστηκε με διερχόμενο ΙΧ στο δρόμο της Χερσονήσου.

Σεπτέμβριος

1: 23χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Χανίων έπειτα από τροχαίο που συνέβη στις 29 Αυγούστου – ανήμερα των γενεθλίων του.

Όλα έγιναν όταν ο φίλος του 23χρονου θέλησε κάποια στιγμή να φύγει από το σπίτι που γίνονταν το πάρτι γενεθλίων του με τον άτυχο νεαρό να ανεβαίνει πάνω στο καπό του αυτοκινήτου για να τον εμποδίσει την ώρα που το αυτοκίνητο άρχισε να κινείται. Το αποτέλεσμα ήταν ο 23χρονος να πέσει και να τραυματιστεί στο κεφάλι ενώ στη 1 Σεπτεμβρίου υπέκυψε στα τραύματά του.

3: Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 25χρονος όταν το ΙΧ που οδηγούσε έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή «Τρία Μοναστήρια» στο Ρέθυμνο.

7: 26χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στα συντρίμμια του αυτοκινήτου του μετά από τροχαίο. Ο νεαρός οδηγός κινούνταν με το όχημά του στο επαρχιακό δίκτυο Κεραμειών – Χανίων όταν έχασε τον έλεγχο του ΙΧ με αποτέλεσμα να ανατραπεί κι εκείνος να τραυματιστεί θανάσιμα και να εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Το ίδιο βράδυ άλλη μία τραγωδία συγκλόνισε την Κρήτη. Μία 85χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα όταν παρασύρθηκε από όχημα το οποίο κυλούσε ανεξέλεγκτα στο δρόμο επειδή είχε «λυθεί» το χειρόφρενό του από χτύπημα που δέχθηκε από τρακτέρ. Το απίστευτο αυτό δυστύχημα σημειώθηκε στο χωριό Πρίνα του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

13: 22χρονος δικυκλιστής βρήκε τραγικό θάνατο όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του στον δρόμο Ελούντα – Άγιος Νικόλαος και χτύπησε πάνω σε στύλο.

16: 48χρονος οδηγός μοτοσικλέτας άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της Παναγίας Χαρακιανής, όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και αφού κατέγραψε μια τρελή πορεία στην παρέσυρε έναν 74χρονο ηλικιωμένο τραυματίζοντας τον, έπεσε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

19: Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του από γκρεμό 100 μέτρων στην Θρύπτη Ιεράπετρας. Το σώμα του άτυχου άνδρα βρήκε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ την επόμενη ημέρα.

26: 27χρονος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ στην λεωφόρο Σμπώκου στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

TROXAIO SMPOKOY

28: Δύο ΙΧ συγκρούονται μετωπικά στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Μπαλί με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Γερμανού νεαρού άνδρα.

Οκτώβριος

1: Τουρίστρια από την Αυστραλία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο της Κρήτης όταν στο όχημα το οποίο επέβαινε συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ στην οδό στο ύψος του Σελιναρίου.

3: 42χρονη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου της και έπεσε πάνω σ’ έναν τοίχο ενός σπιτιού στο Ακρωτήρι Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση