HomeΚΡΗΤΗΠροχωρά η διαδικασία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων στο Ηράκλειο

Προχωρά η διαδικασία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέρχρι τις 8 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία οι αυθαιρετούχοι του Ηρακλείου να προχωρήσουν στη λεγόμενη «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Ν. 4178/13, που γλυτώνει τους ιδιοκτήτες από κυρώσεις και πρόστιμα.

Τη σχετική υποχρέωση των αυθαιρετούχων υπενθυμίζει η Διεύθυνση Πολεοδομίας Ηρακλείου που επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα πρέπει να επισπεύσουν τη διαδικασία τακτοποίησης και να απευθυνθούν σε ιδιώτη μηχανική ο οποίος θα φέρει την ευθύνη για τη δήλωση υπαγωγής του αυθαιρέτου στις διατάξεις του νόμου.

Υποχρέωση δήλωσης έχουν και οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων που έχουν ηλεκτροδοτηθεί κατά το παρελθόν και δεν έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου του 2013, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν τη δήλωση υπαγωγής στην Πολεοδομία το συντομότερο δυνατόν ώστε να ανασταλεί η επιβολή προστίμων σε βάρος τους, και κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων, καθώς και η είσπραξη ήδη βεβαιωθέντων προστίμων.

Οι ίδιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν και από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που βρίσκονται στους δήμους Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και Αρχανών.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση