HomeΚΡΗΤΗ«Επιχείρηση» μετακίνησης μεταναστών είχε στήσει νεαρή γυναίκα – Συνελήφθη στο Ηράκλειο

«Επιχείρηση» μετακίνησης μεταναστών είχε στήσει νεαρή γυναίκα – Συνελήφθη στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σχέδιο για την έξοδο από την Ελλάδα μιας γυναίκας από το Αφγανιστάν και δύο νέων ανθρώπων, μιας 18χρονης κοπέλας κι ενός 16χρονου αγοριού, ήταν καλά και μελετημένα οργανωμένο. Ωστόσο, κανείς τους δεν είχε υπολογίσει το ενδεχόμενο να εντοπιστούν τα πλαστά διαβατήρια που είχαν πάνω τους από τις αρχές.

Την επιχείρηση εξόδου από την Ελλάδα και μετακίνηση των τριών μεταναστών από το Αφγανιστάν, είχε συντονίσει μια 27χρονη Ινδή, έναντι αμοιβής, η οποία μάλιστα θα συνόδευε τους τρεις «πελάτες» της από το Ηράκλειο στη Λυών της Γαλλίας που ήταν και ο τελικός προορισμός.

Η 27χρονη είχε λάβει ως προκαταβολή ένα μέρος από το ποσό που είχαν συμφωνήσει για την προμήθεια πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ το υπόλοιπο θα το έπαιρνε στη Λυών και αφού το ταξίδι θα είχε ολοκληρωθεί.

Η 27χρονη Ινδή, μαζί με τη 48χρονη γυναίκα από το Αφγανιστάν και τα δύο νεαρά άτομα έφτασαν στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Στη συνέχεια το απόγευμα και οι τέσσερις εμφανίστηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήση για τη Λυών της Γαλλίας. Όταν όμως πέρασαν από τον έλεγχο του διαβατηρίου, οι αστυνομικοί του αεροδρομίου πολύ γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους ήταν πλαστά. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα στη συνέχεια, τα πλαστά διαβατήρια είχε παραδώσει στα τρία άτομα από το Αφγανιστάν η 27χρονη από την Ινδία. Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη από τους αστυνομικούς για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφία, ενώ τα τρία άτομα από το Αφγανιστάν συνελήφθησαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση