HomeΚΡΗΤΗΣτην Περιφέρεια φοιτητές απο γερμανικό Πανεπιστήμιο

Στην Περιφέρεια φοιτητές απο γερμανικό Πανεπιστήμιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το αναπτυξιακό πλαίσιο της Κρήτης που στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό ενημερώθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου KoblenzLandau στη Ρηνανία-Παλατινάτο που επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Άρτεμη Σαιτάκη.

Στην Περιφέρεια τους 10 φοιτητές και τους 3 συνοδούς τους υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Νίκος Ραπτάκης. Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τους Γερμανούς φοιτητές, αναφέρθηκε στο σημαντικό επιστημονικό έργο που παράγουν τα ερευνητικά και επιστημονικά Ιδρύματα της Κρήτης και την διασύνδεση τους με τους παραγωγικούς τομείς.

Σε παρουσίαση που έκανε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης έγινε αναφορά στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού που στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό. «Παρουσιάσαμε τα στοιχεία σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης και ειδικότερα με τον τομέα του τουρισμού αλλά και τον πρωτογενή τομέα. Επίσης τις δυνατότητες που υπάρχουν σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού τόσο για νέες αγορές όσο και για επενδύσεις σε αυτό το χώρο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ραπτάκης.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Άρτεμης Σαιτάκης υπογράμμισε: «Οι φοιτητές ενδιαφέρονται να δούνε τι δυνατότητες συνεργασιών υπάρχουν σε διάφορα θέματα όπως οι ανταλλαγές φοιτητών που επιδιώκουν κυρίως να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτό επισκεφθήκαμε τα ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης όπου δόθηκε έμφαση πως αξιοποιείται η έρευνα και η τεχνολογία στις νέες επιχειρήσεις που δημιουργούνται. Επίσης, οι φοιτητές, ενδιαφέρονται για τους τρόπους συνεργασίας με μικρές επιχειρήσεις που έχουν τεχνολογικό καινοτόμο χαρακτήρα και σε αυτή την κατεύθυνση προσβλέπουμε ως Κρήτη, σε μια πιο στενή συνεργασία στο άμεσο μέλλον».

Διαφήμιση
Διαφήμιση