HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: Άνευ προηγούμενου το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία

Αυγενάκης: Άνευ προηγούμενου το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Υπουργός Παιδείας αρνείται την πραγματικότητα και τα τεράστια κενά στα σχολεία, σύμφωνα με το βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη, ο οποίος κατακεραυνώνει την ηγεσία του υπουργεία για το θέμα. Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του «Λίγες εβδομάδες μετά από την έναρξη του σχολικού έτους, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Χώρα μας αντιμετωπίζουν ένα οξύτατο πρόβλημα άνευ προηγουμένου.»

Ο ηρακλειώτης βουλευτής σημειώνει ότι «στο νομό Ηρακλείου παραμένουν κλειστά τέσσερα δημοτικά και τρία νηπιαγωγεία, ενώ απουσιάζουν 147 δάσκαλοι και 88 νηπιαγωγοί από τα σχολεία, 45 δάσκαλοι από τα σχολεία ειδικής αγωγής και 150 περίπου δάσκαλοι από την παράλληλη στήριξη. Στα Γυμνάσια – Λύκεια του νομού τοποθετήθηκαν μόνο 38 καθηγητές και λείπουν ακόμα 262, ενώ καμία τοποθέτηση δεν έχει γίνει και στις θέσεις ειδικοτήτων όπως καθηγητές ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής, σε καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία.»

Την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος ζητά ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος επικρίνει για ολιγωρία το υπουργείο. Επίσης επισημαίνει τα εξής:»Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (και η παρούσα αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αποδεικνύεται ότι ολιγωρεί καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά της, χωρίς να ενεργήσει τα δέοντα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αποφασιστικότητα. Αποτέλεσμα της αβλεψίας της είναι το πρωτοφανές αυτό αδιέξοδο. »

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση