HomeΚΡΗΤΗΠοδαρικό της TUI στο… Ηράκλειο με πάνω από 3.000 επιβάτες – Θερμή η υποδοχή

Ποδαρικό της TUI στο… Ηράκλειο με πάνω από 3.000 επιβάτες – Θερμή η υποδοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποδαρικό έκανε σήμερα η εταιρία TUI Cruises στο… λιμάνι του Ηρακλείου με το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 3».

Οι 2.527 επιβάτες αλλά και τα 1.250 μέλη του πληρώματος μαγεύτηκαν από την πόλη του Ηρακλείου αλλά και την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε ο Οργανισμός Λιμένος.

Το κρουαζιερόπλοιο «έδεσε» στο λιμάνι ένα τέταρτο μετά τις 7 το πρωί ερχόμενο από τον Πειραιά ενώ αναμένεται να αναχωρήσει στις 8.30 το βράδυ με προορισμό το Bodrum.

IMAG7989

Η υποδοχή

Οι επισκέπτες απόλαυσαν για ακόμα μια φορά μια μικρή τοπική υποδοχή σε ένδειξη της κρητικής φιλοξενίας, η οποία έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό, μια εκδήλωση την οποία κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να διοργανώσει στον επιβατικό σταθμό ο Οργανισμός μιας και η αναγγελία κατάπλου έγινε χθες αργά. Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου Ο.Λ.Η. Α.Ε., κ. Ιωάννη Μπρα, του Προέδρου του ΤΕΕΤΑΚ, κ. Ιωάννη Χαρωνίτη και του Αντιδημάρχου Τουρισμού & Απασχόλησης Χερσονήσου, κ. Θέμη Μουντράκη πραγματοποιήθηκε με τον πλοίαρχο (ο οποίος είναι Έλληνας) μέσα στο πλοίο όπου και έλαβε χώρα παράδοση αναμνηστικών δώρων και πλακετών.

IMAG7922 (1)

Πλήρης ετοιμότητα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Ηρακλείου, παρόλο που ειδοποιήθηκε αργά για την συγκεκριμένη άφιξη, βρέθηκε μέσα σε δέκα ώρες να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου (συνεννόηση με λιμεναρχείο, με ναυτικό πράκτορα και εταιρεία, με εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας/φύλαξης, διενέργειες ΥΑΛΕ, επικοινωνία με τοπικές αρχές, διοργάνωση υποδοχής,  κ.α.).

IMAG7925_1_1 (1)

Επτά κρουαζιερόπλοια ήρθαν φέτος για πρώτη φορά στο λιμάνι

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους έχουν προσεγγίσει το λιμάνι του Ηρακλείου για πρώτη φορά (maiden call) επτά κρουαζιερόπλοια και συγκεκριμένα το «STAR PRIDE» της εταιρείας «WINDSTAR CRUISES», το «EMERALD PRINCESS» της εταιρείας «PRINCESS CRUISES», το «ORIANA» της εταιρείας «P&O CRUISES», το «CELESTYAL ODYSSEY» της εταιρείας «CELESTYAL CRUISES», το «ASUKA II» της εταιρείας «NYK CRUISES» , το «QUEEN VICTORIA» της εταιρείας «CUNARD CRUISES» του ομίλου «CARNIVAL CRUISES» και το σημερινό «MEIN SCHIFF 3», της εταιρίας «TUI CRUISES». Το επόμενο maiden call θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα από το κρουαζιερόπλοιο «AIDA BELLA» της εταιρείας » AIDA CRUISES» το οποίο αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι Ηρακλείου στις 29 Οκτωβρίου 2015.

Ο κ. Μπρας στις δηλώσεις του τόνισε ότι η Διοίκηση του ΟΛΗ συνεχίζει την επιτυχημένη αλλά ταυτόχρονα δύσκολη προσπάθειά της στις σημερινές οικονομικές, πολιτικές, και κοινωνικές συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο με ορατά και σημαντικά οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και περισσότερο για την τοπική κοινωνία. Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας όμως δεν είναι υπόθεση μόνο του λιμένα, είμαστε ανοιχτοί σε βιώσιμες προτάσεις και συνεργασίες από οπουδήποτε και αν προέρχονται αυτές ώστε να επιτευχθεί σταθερός και μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός προς την κατεύθυνση αυτή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση