HomeΚΡΗΤΗΠαρουσίασαν τα αποτελέσματα του «Δρόμου Απασχόλησης»

Παρουσίασαν τα αποτελέσματα του «Δρόμου Απασχόλησης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη η συμμετοχή στο πρόγραμμα  «Kύδων Δρόμοι Απασχόλησης», στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με άλλους φορείς των Χανίων.Τα αποτελέσματα της Δράσης παρουσιάσθηκαν το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Δήμου Πλατανιά , στο Γεράνι Χανίων.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και ήταν σχεδιασμένο από «κάτω προς τα πάνω». Οι συμμετέχοντες ωφελήθηκαν   μέσω της κατάρτισης  σε δεξιότητες που έχει ανάγκη η τοπική αγορά και μέσω της πρακτικής εργασία να ενισχυθεί η δυνατότητα απασχόλησης τους σε τοπικές επιχειρήσεις. Επιπλέον,  οι ωφελούμενοι της πράξης είχαν την καθοδήγηση εξειδικευμένων συμβούλων σε όλη τη διάρκεια της πράξης. Από ένα σύνολο 100 ατόμων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιτεύχθηκε η απασχόληση 72 ατόμων.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2013. Στο κλείσιμο , ο δήμαρχος, Γιάννης Μαλανδράκης, δήλωσε την μεγάλη του ικανοποίηση καθώς “το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων ήταν μεγάλο και επιτεύχθηκε ο στόχος των εκδηλώσεων αυτών που δεν ήταν άλλος από το να αποτελέσουν «γέφυρα σύζευξης» των νέων ανθρώπων και των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αποκομίσουν πρακτικά οφέλη και οι δύο πλευρές. Στόχος των φορέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι να διεκδικήσουν ανάλογα προγράμματα από τη νέα προγραμματική περίοδο μιας και πλέον έχουμε αποκτήσει

Διαφήμιση
Διαφήμιση