HomeΚΡΗΤΗΔόθηκε το πράσινο φως για τη συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Δόθηκε το πράσινο φως για τη συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με την οποία διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Συγκεκριμένα, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις που έγιναν από τις διοικήσεις τόσο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης όσο και του ΠΑΓΝΗ, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξέδωσε την σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνεται η κίνηση των διαδικασιών συνεργασίας για χρονικό διάστημα έως ένα και έτος με δύο γιατρούς ειδικότητας Παιδοψυχιατρικής, δύο ψυχολόγους, έναν εργαζόμενο Κοινωνικής Εργασίας και πέντε νοσηλευτές. Όλα τα νέα στελέχη της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής θα εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, σε σύμβαση με το ΠΑΓΝΗ.

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική αποτελεί την μοναδική αντίστοιχη κλινική σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013.

Με την εξέλιξη αυτή, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, δηλαδή η αναστολή λειτουργίας της κλινικής, λόγω της λήξης των συμβάσεων του προσωπικού της, γεγονός που θα είχε ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην ευάλωτη αυτή κοινωνική ομάδα.

Στην ανακοίνωση της 7ης ΔΥΠΕ Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

«Προτεραιότητα και όραμα, τόσο της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όσο και της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ ήταν η έναρξη λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, η οποία μετά από επίπονες προσπάθειες ξεκίνησε πιλοτικά στις 10.9.2014 και από 28.1.2015 αναπτύχθηκαν 5 κλίνες νοσηλείας, με δυνατότητα ανάπτυξης 10 κλινών τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα οι Διοικήσεις της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του ΠΑΓΝΗ έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο Υγείας για την στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι και η προέγκριση πλέον από το Υπουργείο Υγείας 16 θέσεων μόνιμου προσωπικού και η προκήρυξη 2 θέσεων επικουρικών παιδοψυχίατρων μελλοντικά για τη λειτουργία της κλινικής».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση