HomeΚΡΗΤΗΕΚΗ: «Να προστατευθούν από την ανεργία οι εργαζόμενοι στα Carrefour»

ΕΚΗ: «Να προστατευθούν από την ανεργία οι εργαζόμενοι στα Carrefour»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις προθέσεις της εταιρείας Carrefour- Μαρινόπουλος που ετοιμάζεται να αναστείλει τη λειτουργία 17 καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που ζητά να προστατευθούν από την ανεργία οι 200 και πλέον εργαζόμενοι στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ από την επικείμενη ανεργία.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΗ επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει την πολιτική της πολυεθνικής αλυσίδας Carrefour – Μαρινόπουλος, μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας 17 καταστημάτων σε όλη την χώρα.

Αυτό θα σημάνει το πέρασμα, περισσοτέρων από 200 υπαλλήλους, στην ανεργία. Εν καιρώ κρίσης, μια εταιρεία που διαφημίζεται ως «100% ελληνική» οφείλει να προστατέψει το προσωπικό της, που μάλιστα εργάζεται σε πολύ σκληρές συνθήκες «βάζοντας πλάτη» με μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απαιτεί την προστασία των εργαζομένων, και την παύση των σχεδίων της Carrefour – Μαρινόπουλος. Σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση της εταιρείας θα βρει τα συνδικάτα απέναντί της, καθώς θα βρεθούν στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε νόμιμο τρόπο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση