HomeΚΡΗΤΗΓιορτή για τα πουλιά στο Αβδού!

Γιορτή για τα πουλιά στο Αβδού!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για όσους πιστούς και λάτρεις των πουλιών και της φύσης μια σημαντική  εκδήλωση, στα πλαίσια της 22ης Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών 2015,  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, από τις 10.00 – 14.00 το μεσημέρι, στο φράγμα Αποσελέμη, στο Αβδού και συγκεκριμένα στο χώρο του Ι. Ν. του Αγίου Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών στην Ευρώπη που γίνεται κάθε χρόνο και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International σε περισσότερες από 30 χώρες δίνοντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας. Η γιορτή συντονίζεται στην Ελλάδα από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και, σε τοπικό επίπεδο, συνδιοργανώνεται από την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου, το Δίκτυο παρακολούθησης της κατάστασης των υγρότοπων Κρήτης και Λέσβου του WWF Ελλάς και τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αβδού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρατήρηση και φωτογράφιση πουλιών του υγροτόπου, περιβαλλοντικό εργαστήρι και δρώμενα για τα παιδιά, ενημέρωση για τη μετανάστευση των πουλιών και κέρασμα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Ο σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που τα πουλιά φωλιάζουν, περιοχές που διαχειμάζουν και τόποι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση κατά τις μεταναστευτικές τους πορείες άνοιξη και φθινόπωρο. Η χώρα μας είναι σημείο διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών, στο ταξίδι τους προς το νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν διαθέσιμα μερικά κιάλια και τηλεσκόπια, γιατί τα πουλιά τρομάζουν αν τα πλησιάσουμε από πολύ κοντά.

Οδηγίες πρόσβασης και περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας www.ornithologiki.gr και στην πανευρωπαϊκή ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.eurobirdwatch.eu.

Διαφήμιση
Διαφήμιση