HomeΚΡΗΤΗΕκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού – Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού – Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται και φέτος από Περιφέρεια, Δήμους και φορείς της Κρήτης σημαντικές εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται στους επισκέπτες του νησιού.

Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στην ανάδειξη, προβολή του Τουρισμού και του Πολιτισμού της Κρήτης αλλά και της μοναδικής Κρητικής φιλοξενίας.

Παράλληλα, στις 27 Σεπτεμβρίου ημερομηνία η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970 ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, τα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 από τις 12.00 έως τις 15.00 στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, θα προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα, αναψυκτικά, ρακί και κρασί σε όλους τους επισκέπτες.

Επίσης, στη πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου οι επισκέπτες θα απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Στέλιου Καρλάκη.

Την οργάνωση και προσφορά των εκδηλώσεων αναλαμβάνει η οικογένεια Καλαθάκη στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κρήτη με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι:

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Στην πόλη του Ηρακλείου, το γραφείο Τουρισμού στην πλατεία Λιονταριών,  θα παραμείνει ανοικτό από τις 10:00 έως τις 18:00 για την ενημέρωση και πληροφόρηση των επισκεπτών ενώ παράλληλα ο Δήμος θα πραγματοποιήσει πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, με τίτλο «Πάμε τείχη…».

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ -ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ και ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Κρητικό Τοπίο
21-27 Σεπτεμβρίου / Πύλη Σαμπιονάρα, από τις 10.30-13.30 & 18.00-21.00
•Διάσχιση του Φαραγγιού του Δικτάμου, 26 Σεπτεμβρίου στις 08.30
•Πεζοπορία σε Ψυχρό Πηγάδι – Χαλασέ – Κούμο Παπά Πέρου, 27 Σεπτεμβρίου στις 09.30
•Παρουσίαση βιβλίου Α. Πλυμάκη με τίτλο “ Κούμοι- Μιτάτα και Βοσκοί στα Λευκά Όρη και Ψηλορείτη”, 27 Σεπτέμβρη στις 18.30, με μουσική και παραδοσιακό κέρασμα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Κεραμειών (Πλατυβόλα – οικισμός Σπηλιάρα – Κεραμειά).

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στο Ξενοδοχείο Pearl Beach Hotel οργανώνουν Δημόσια Εκσκαφή φωλιάς Caretta – Carreta μπροστά από το ξενοδοχείο Iperion Beach Hotel (50m ανατολικά του Ξενοδοχείου Pearl Beach Hotel)

Η δράση αυτή δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της εκδήλωσης να βιώσουν την εμπειρία της εκσκαφής της φωλιάς της θαλάσσιας χελώνας που προγραμματίζει ο «Αρχέλλων» για αυτή τη μέρα.

Απονομή Βραβείων «Φιλίας». Ο Δήμος Ρεθύμνης έχει καθιερώσει, από το 2007 και έπειτα, την ετήσια απονομή Βραβείων Φιλίας στους επισκέπτες, που επιλέγουν επί σειρά ετών το Ρέθυμνο ως τουριστικό προορισμό. Η επιλογή των τιμώμενων προσώπων πραγματοποιείται από το Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνης και μέσα από τη βράβευσή τους ο Δήμος Ρεθύμνης επιθυμεί να εκφράσει προς εκείνους τις ευχαριστίες του για αυτήν τους την επιλογή.

Απονομή τιμητικών βραβείων στους Τουριστικούς Οργανισμούς Γερμανίας. Τιμώμενη χώρα για φέτος είναι η Γερμανία. Έχει επίσημα προσκληθεί ο ΕΟΤ και το Ελληνικό Προξενείο Γερμανίας καθώς και όλοι οι Τουριστικοί Πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Απονομή βραβείου Καλύτερου Επαγγελματία.

Όπως τα Βραβεία Φιλίας έτσι και το Βραβείο Καλύτερου Επαγγελματία έχει καθιερωθεί για να τιμήσει εκείνους που με το καινοτόμο έργο και τον επαγγελματισμό τους προάγουν το τουριστικό προϊόν του Ρεθύμνου.
Κρητικές Γεύσεις & Μουσικό Πρόγραμμα.

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνης σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης προσφέρουν παραδοσιακά κεράσματα.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
Ποδηλατοβόλτα – επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Λατού με τον ΠΟΑΝ – Εκκίνηση 11:00 στη Λίμνη
Λίμνη-Έκθεση και πώληση τοπικών προϊόντων.
Συναυλία Κρητικής μουσικής με το συγκρότημα του Γιώργου και Νίκου Βάρδα και τη συμμετοχή της Σχολής Χορού Γιαννίκου – Ταμιωλάκη – Έναρξη 20:00
Παραλιακός-1ο Συνέδριο Αισθητήριων Οργάνων και Γευσιγνωσίας. Μινωικές γεύσεις με την Jerolyn E. Morrison 15:00-19:30.Μαγειρική με παιδιά με τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, 15:00-19:30
Προβλήτα Ελούντας: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου-Συναυλία Κρητικής μουσικής με τους Σήφη Αποστολάκη, Δαμιανό Μαυράκη, Χαράλαμπο Παρασκάκη και Γιάννη Σφακιανό, 20:00
Σίσι: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι Σισίου
Συναυλία Πολυφωνικής Μεικτής Χορωδίας ΠΑΟΔΑΝ, 20:00

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, παραδοσιακή γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στον κεντρικό δρόμο με παραδοσιακό κέρασμα εδεσμάτων. Επίσης θα υπάρχει μουσική και χορός από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της επαρχίας Σελίνου. Θα υπάρχει σταντ με πιστοποιημένα παραδοσιακά προϊόντα όχι προς πώληση αλλά για να γνωρίσουν οι τουρίστες τα τοπικά προϊόντα που παράγει ο τόπος.

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Κυριακή 27/9 στις 19.30, στην παραλία Τοπικής Κοινότητας Μακρύ Γιαλού λειτουργία Παραδοσιακού Ρακοκάζανου προσφορά ρακί, μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα .

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου  στην τοπική κοινότητα Παλαικάστρου Σητείας, κρητικό γλέντι με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών, στήσιμο ρακοκάζανου για την απόσταξη ρακής, που θα απολαύσουν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες μαζί με άφθονα τοπικά εδέσματα.

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

Διήμερες εκδηλώσεις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Πλακιά με τη στήριξη του δήμου, του Συλλόγου Γυναικών και όλων των τουριστικών φορέων αλλά και των παραγωγικών τάξεων της περιοχής .

Κυριακή 27. 09 στις 16.00, εκθεση τοπικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης. Στις 17.00, βαρκάδα στον κόλπο του Πλακιά από το λιμάνι ως τις Γονάτες (Τρύπες) στον Παλιγκρεμνο. Στις 18.00 θα ξεκινήσει ο τρύγος όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν στο πάτημα των σταφυλιών, στο «κόψιμο» του μούστου και να δουν πως παράγεται το κρασί και η ρακί και να γευτούν τη μουσταλευριά. Μετά θα τιμηθούν οι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες – επισκέπτες με βράβευση
Χορός-τραγούδι με παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα και δωρεάν εδέσματα με άφθονο κρασί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση