HomeΚΡΗΤΗ«Αγριεύει» ο καιρός – Κατά τόπους έντονα φαινόμενα

«Αγριεύει» ο καιρός – Κατά τόπους έντονα φαινόμενα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ιδιαίτερα στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στα δυτικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, περιμένουμε σήμερα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 26 στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου, Κεντρικού και Δυτικού Αιγαίου και από 18 έως 27 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα βόρεια μέτριοι 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες με τοπικά έντονα φαινόμενα και βελτίωση το βράδυ, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στη Θράκη θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε πρώτα στο Ιόνιο και σταδιακά στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ και από τα νότια. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις δυτικότερες περιοχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι σε εξασθένιση δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στη Μακεδονία και πιθανώς νωρίς το πρωί στη Θεσσαλία και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι σε ενίσχυση στα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση