HomeΚΡΗΤΗΠτώση 20% στις κρατήσεις για την Κρήτη το φθινόπωρο

Πτώση 20% στις κρατήσεις για την Κρήτη το φθινόπωρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μείωση κατά 20% συγκριτικά με πέρυσι παρουσιάζουν οι κρατήσεις για την Κρήτη τον Οκτώβριο, με τους tour operators να έχουν περιορίσει σημαντικά τις πτήσεις τους και να επαναπρογραμματίζουν τα δρομολόγια τους σε μικρότερα αεροσκάφη. Αν και ο Σεπτέμβριος για τη μεγαλόνησο αναμένεται να κινηθεί στα περσινά επίπεδα σε επίπεδο αφίξεων, με τους επισκέπτες να έχουν γεμίσει σχεδόν τα ξενοδοχεία και τις κρατήσεις να μπαίνουν στο σύστημα των μονάδων η μία μετά την άλλη, ο Οκτώβρης δεν φαίνεται να έχει αντίστοιχη δυναμική.

Το προσωρινό «πάγωμα» που παρατηρήθηκε στις προκρατήσεις τον Ιούλιο -εξαιτίας της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος- και η περιορισμένη ροή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχουν προκαλέσει μείωση στην τουριστική κίνηση του Οκτωβρίου. « Ο προγραμματισμός κάποιων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων έχει αναδιαμορφωθεί. Έχουν μειωθεί τα ναυλωμένα αεροπλάνα με προορισμό την Κρήτη και οι θέσεις για τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά», αναφέρουν στο enikonomia, tour operators που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Μεγάλες προσφορές

Σε «γενναίες» προσφορές έχουν προχωρήσει οι ιδιοκτήτες των μονάδων στην Κρήτη προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες για το Σεπτέμβριο. «Οι τιμές στα δωμάτια έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που επιφέρει πτώση στο συνολικό τζίρο των επιχειρήσεων», σημειώνουν φορείς του τουρισμού.

Οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία και την Ολλανδία παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη άνοδο σε επίπεδο αφίξεων, με τους Ολλανδούς να έχουν σημειώσει αύξηση έως και 40% μέσα στο καλοκαίρι συγκριτικά με πέρυσι. Στον αντίποδα, μειωμένες ήταν οι αφίξεις από τη Ρωσία, ενώ στα ίδια επίπεδα με το 2015 κινήθηκαν οι Σκανδιναβικές αγορές.

«Ευνοϊκή» η κατάσταση στην Τουρκία

Την ίδια στιγμή, ευνοϊκές -προς το παρόν- για τον ελληνικό τουρισμό φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία, αφού οι επισκέπτες ακυρώνουν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους με προορισμό την Ασιατική χώρα και επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους. «Για την ώρα τα γεγονότα στην Τουρκία κατά κύριο λόγο, στο Μαρόκο και στην Τυνησία μάς ευνοούν. Οι τουρίστες φοβούνται πια να ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες. Αν δεν είχε υπάρξει πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι εξαιτίας του δημοψηφίσματος και της επιβολής του ελέγχου κεφαλαίων, το 2015 θα ήταν η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού», καταλήγουν τουριστικοί πράκτορες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση