HomeΚΡΗΤΗΣε τρεις μέρες σαλπάρει η κρουαζιέρα για μουσουλμάνους – Έρχεται στην Κρήτη

Σε τρεις μέρες σαλπάρει η κρουαζιέρα για μουσουλμάνους – Έρχεται στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρώτη κρουαζιέρα αποκλειστικά για Μουσουλμάνους στο Αιγαίο είναι γεγονός και ένας απο τους σταθμούς που θα πραγματοποιήσει είναι και η Κρήτη (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες η κρουαζιέρα θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου απο τη Σμύρνη, και αφού πραγματοποιήσει στάσεις σε Κρήτη και Ρόδο θα καταλήξει στο λιμάνι του Πειραιά στις 2 Οκτωβρίου.

Διοργανωτής είναι το Fusion Tour, με έδρα την Αττάλεια, που ανακοίνωσε στην Κωνσταντινούπολη την έναρξη των Halal κρουαζιερών στο Αιγαίο.

Όχι αλκοόλ, όχι κρέας, ναι σε προσευχή και πισίνες

Στο πλοίο δεν θα σερβίρεται αλκοόλ και χοιρινό κρέας, θα απαγορεύονται τα τυχερά παιχνίδια, ενώ θα υπάρχουν ξεχωριστό σπα, πισίνες και αίθουσες προσευχής για τους άντρες και γυναίκες επιβάτες.

Γενικά, τα πάντα επί του σκάφους θα είναι σύμφωνα με την θρησκευτική ιδεολογία και αξίες του Ισλάμ.

Ο Halal τουρισμός είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στη χώρα, είπε ο Kemal Günay, γενικός διευθυντής του Fusion Tour.

Στην Τουρκία έχουν αυξηθεί τα Halal ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία τα τελευταία 15 χρόνια, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα Halal κρουαζιέρα.

Η πρώτη που διοργανώνεται έχει θέμα “On the track of the Ottomans”.

“Θα είναι μια πολιτιστική και ιστορική περιοδεία που υπόσχεται μια ατμόσφαιρα κοινωνικής δικτύωσης”, είπε ο Günay και όχι απλώς μια κρουαζιέρα χωρίς οινόπνευμα, τυχερά παιχνίδια και γενικά μουσουλμανικό περιβάλλον, τονίζοντας ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση.

Οι διοργανωτές βλέπουν τεράστιες δυνατότητες σε μια αγορά άνω των 2 δισ μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο, γι αυτό και σχεδιάζουν ποικίλα πακέτα κρουαζιέρας στην Αδριατική, στη Ιταλία, Μάλτα, Βουδαπέστη, Βελιγράδι και Βιέννη τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής, περίπου 3 εκατομμύρια Άραβες τουρίστες πήγαν στην Τουρκία το 2014, έναντι 2 εκατ. το 2013. Υπάρχουν πάνω από 50 Halal ξενοδοχεία στην Αττάλεια, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Αϊδίνι, Μούγλα και την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ο Halal τουρισμός μπορεί να εισφέρει στην παγκόσμια οικονομία περί τα 200 δισ.δολάρια μέχρι το 2020.

Διαφήμιση
Διαφήμιση