HomeΚΡΗΤΗΜε απόλυση κινδυνεύει εργαζόμενη – Αρνήθηκε να παραβιάσει την σύμβαση της

Με απόλυση κινδυνεύει εργαζόμενη – Αρνήθηκε να παραβιάσει την σύμβαση της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απόλυση κινδυνεύει μετά απο 8 χρόνια δουλειάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης μια εργαζόμενη με ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου καθώς δεν δέχτηκε να παραβιάσει την σύμβαση που είχε υπογράψει με το ΔΣ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει τη συμπαράσταση της σε εργαζόμενη με ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς η οποία επειδή αρνήθηκε να παραβιάσει τη σύμβαση που είχε υπογράψει με το ΔΣ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, βρίσκεται τώρα υπό την απειλή της μη ανανέωσης της σύμβασής της, δηλαδή με την απόλυση, μετά από 8 χρόνια δουλειάς!

Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ υποχρέωσε τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με ΕΣΠΑ, να εργαστούν σε πόστα διαφορετικά από αυτά που προέβλεπε η σύμβαση τους (ΚΔΑΠ, ποδήλατα, κλπ) μέσα στον Αύγουστο που οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί. Επομένως υπόλογη είναι αυτή και όχι η εργαζόμενη που αντιστάθηκε σε αυτή τη μεθόδευση και τώρα απειλείται με απόλυση.

Την στιγμή που εκατοντάδες είναι τα παιδιά που θα μείνουν και πάλι φέτος έξω από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στον Δήμο Ηράκλειου, την ίδια στιγμή αντί η Δημοτική Αρχή να φροντίζει για την ύπαρξη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού, προσπαθεί με τερτίπια και μπαλώματα να συντηρήσει με προσωπικό των παιδικών σταθμών άλλες υπηρεσίες, εξίσου σημαντικές. Και αντί να απολογηθεί γιαυτό, φροντίζει να «απαλλαγεί» από εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ αλλά και το Δήμαρχο, να ανακαλέσουν την προσωρινή τους απόφαση να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της η εργαζόμενη, που της επιδόθηκε στις 21-9.

Να συγκληθεί άμεσα ΔΣ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ που είναι το αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει για την υπόθεση αυτή.

Να μην απολυθεί η εργαζόμενη.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με τέτοια προγράμματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. «

Διαφήμιση
Διαφήμιση