HomeΕΛΛΑΔΑΗ ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Τσίπρα

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Τσίπρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε η προσέλευση των νέων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρας έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό.

Οι νέοι υπουργοί ορκίζονται ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την ορκωμοσία στο προεδρικό Μέγαρο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, οι νέοι υπουργοί θα ενημερωθούν και την Κυριακή θα συμμετάσχουν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης. Οι τελετές παράδοσης παραλαβής θα γίνουν τη Δευτέρα.

Δείτε live την ορκωμοσία:

https://www.youtube.com/watch?v=gnnO4TeJG-4

13:42  Βίτσας: Μην τολμήσουν να διεκδικήσουν τίποτα!

«Το βασικό ζήτημα είναι μεγαλύτερη όρεξη και κουράγιο να λύνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και της χώρας» είπε ο Δημήτρης Βίτσας μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έστειλε σαφές μήνυμα προς τους γείτονες τονίζοντας: «Δεν διεκδικούμε από κανέναν τίποτα, κανένας να μην τολμήσει να διεκδικήσει τα δικά μας, δεν τα βάζουμε στο τραπέζι».

13:39  Τσακαλώτος… on the run!

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έφυγε… σχεδόν τρέχοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Γιατί; Γιατί πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου περίμενε τον πρωθυπουργό, ο οποίος αποχώρησε λίγο αργότερα

13:37  Χαμογελαστός Τσίπρας

Χαμογελαστός και συζητώντας με τη νέα υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έφυγε από το προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

13:32  Το… αίτημα του Προκόπη Παυλόπουλου

Να φωτογραφηθεί ανάμεσα στην Όλγα Γεροβασίλη και την Έλενα Κουντουρά ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και φυσικά κανείς δεν του χάλασε το χατίρι!

13:17  Αυτοί που δεν… ορκίστηκαν

Αν σας έκανε εντύπωση το γεγονός πως ανάμεσα στους υπουργούς που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο δεν ήταν το όνομα του Πάνου Καμμένου, δεν… άλλαξε κάτι. Ο υπουργός Άμυνας δεν ορκίστηκε αφού δεν άλλαξε υπουργείο. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους υπουργούς που διατήρησαν τα χαρτοφυλάκιά τους.

13:14 Ο πολιτικός όρκος

POLITIKOS ORKOS

13:11  Με θρησκευτικό όρκο οι:

Κουρουμπλής, Σπίρτζης, Κονιόρδου, Κουίκ, Κουντουρά, Κόλλια – Τσαρουζά, Βασιλιάδης, Ζουράρις, Κόκκαλης και Μαυραγάνης

ORKOMOSIA THRHSKEYTIKOS ORKOS

13:05  Τα μαύρα της Όλγας Γεροβασίλη

Στις 13:04 βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να πάει στο προεδρικό για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Τον συνόδευε η απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη που (τυχαίο άραγε;) ήταν ντυμένη στα μαύρα, καθώς και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

13:04  Κατρούγκαλος: Σαν να είμαι εγώ!

Στο γεγονός πως η Έφη Αχτσιόγλου, που τον διαδέχεται στο υπουργείο Εργασίας, θα συνεχίσει την πολιτική του αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος φτάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο. «Όπως ξέρετε αναλαμβάνει η διευθύντρια του γραφείου μου άρα η διαπραγμάτευση θα συνεχίσει σαν να είμαι εγώ», είπε.

13:02  Πολάκης: Οι δικοί σας έλεγαν ότι πρέπει να κανάλια να είναι λιγότερα

Σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Όταν ρωτήθηκε σχετικά για το θα γίνει με το θέμα των ΜΜΕ, είπε πως «δεν νομίζω ότι οι άδειες μπορεί να είναι περισσότερες. Άλλωστε οι δικοί σας έλεγαν (είπε στον δημοσιογράφο) ότι χωράνε μόνο τρία κανάλια»

12:56  Ζουράρις: Στον Έβρο σε βλέπω!

Ας υποθέσουμε ότι ο Κώστας Ζουράρις είναι χαρούμενος για το γεγονός πως μπαίνει στην κυβέρνηση. Και μάλλον έτσι μεταφράζεται η στοιχομυθία που είχε με δημοσιογράφους στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου. Στον έναν είπε ότι είναι φλύαρος, τον άλλο τον… απείλησε πως τον «βλέπει» στον Έβρο! Και μετά, μπήκε… πανηγυρίζοντας!

https://www.youtube.com/watch?v=X9N9wv6c5yU

12:47 Ο Νίκος Παππάς στάθηκε στη σημασία του νεοσύστατου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το οποίο ανέλαβε.

«Είναι ένα βαρύ χαρτοφυλάκιο. Ενας τομέας τομέας στον οποίο μπορεί να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα. Με την κρίσιμη γεωγραφική θέση της η χώρα μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου. Για να το πετύχει πρέπει να έχει αξιόπιστα δίκτυα», δήλωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=O4Cc13_VghI

12:42 Ηδη τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να φτάνουν στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρώτη έφτασε η Λυδία Κονιόρδου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση