HomeΚΡΗΤΗΒοηθούσε Σύρους να φύγουν παράνομα από τη χώρα

Βοηθούσε Σύρους να φύγουν παράνομα από τη χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από χθες ένας 31χρονος Σύρος ο οποίος πιάστηκε στα… πράσα να βοηθά τρεις ομοεθνείς του (14, 18 και 60 χρόνων) να φύγουν παράνομα από το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, χθες το  μεσημέρι εντοπίστηκαν οι Σύροι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 31χρονος είχε συναντηθεί τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα την 14.09.2015 σε περιοχή της Αττικής, με τους ανωτέρω αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, όπου συμφώνησαν να του καταβληθεί συγκεκριμένο χρηματικό ποσό προκειμένου να τους εφοδιάσει με ταξιδιωτικά έγγραφα για να διευκολύνει την έξοδο τους από τη χώρα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας με φωτογραφίες των τριών αλλοδαπών.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από  την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση