HomeΚΡΗΤΗΉρθε το φθινόπωρο – Βροχές και καταιγίδες σε όλη την Κρήτη

Ήρθε το φθινόπωρο – Βροχές και καταιγίδες σε όλη την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την πρώτη σταγόνα βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι, λέει ο ποιητής σημειώνοντας το τέλος μίας εποχής.

Σήμερα σε όλη την Κρήτη ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη ταιριάζει απόλυτα στον σημερινό ουρανό καθώς οι βροχές, οι καταιγίδες και οι… κεραυνοί φτιάχνουν ένα απόλυτα φθινοπωρινό – για να μην πούμε χειμερινό – σκηνικό.

Από νωρίς το μεσημέρι όλος ο ουρανός της Κρήτης έχει γίνει… γκρι ενώ έχουν σημειωθεί σε αρκετά σημεία ισχυρές καταιγίδες.

Προβλήματα

Τα εντονότερα προβλήματα σημειώθηκαν στα Χανιά όπου υπήρξαν αλλαγές σε πτήσεις. Πιο συγκεκριμένα, πτήση της Aegean από Χανιά για Αθήνα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

Παράλληλα, οι ισχυρές καταιγίδες δημιούργησαν κυκλοφοριακό πρόβλημα στον ΒΟΑΚ καθώς για αρκετή ώρα τα αυτοκίνητα κινούνταν σημειωτόν.

Προβλήματα όμως είχε κι ένα κρουαζιερόπλοιο που αναμενόταν να «δέσει» σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι ισχυροί άνεμοι δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει το λιμάνι σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί προς την Ρόδο.

Την ίδια ώρα, ο ισχυρός άνεμος «έριξε» δέντρα με την πυροσβεστική να επιμελείται της κατάστασης. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του δέντρου που «έσπασε» στην πλατεία Δασκαλογιάννη στο Ηράκλειο (δείτε εδώ).

3

Σε επιφυλακή οι αρχές

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού με κυριότερα χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες (δείτε εδώ).

Σε σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Ηρακλείου επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Μετά από έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από σήμερα Δευτέρα 21/09/2015 μέχρι και την Τετάρτη 23/09/2015, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΕΥΑΗ, Καθαριότητα, Τεχνικά Έργα, Υπηρεσία Πρασίνου, Δημοτική Αστυνομία) να θέσουν σε άμεση ετοιμότητα το προσωπικό αλλά και τον εξοπλισμό τους σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα καλούνται και οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση