HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς: Το μνημόνιο 3 καταστρέφει τους αγρότες

Ν. Μαριάς: Το μνημόνιο 3 καταστρέφει τους αγρότες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με την υποστήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κατέστρεψαν οικονομικά μέσω του τρίτου μνημονίου τους Έλληνες αγρότες κατήγγειλε στις 16/9/2015 σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «στην Ελλάδα, η συνεχιζόμενη κρίση στο γεωργικό τομέα έχει καταστρέψει οικονομικά τους αγρότες.  Οι μνημονιακές κυβερνήσεις με εντολή της τρόικας υπερφορολόγησαν τους Έλληνες αγρότες.

Η φοροεπιδρομή επεκτάθηκε παράνομα και στις κοινοτικές ενισχύσεις που λαμβάνουν. Χαρακτηριστικά την τελευταία πενταετία το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών μειώθηκε κατά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι φόροι που κατέβαλαν αυξήθηκαν κατά 150%. Παράλληλα η κρίση που ξέσπασε λόγω του ρωσικού εμπάργκο κατέστρεψε οικονομικά τον αγροτικό τομέα. Επιπλέον οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο Έλληνες αγρότες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά καθώς δοκιμάστηκαν και από τις περσινές φυσικές καταστροφές».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και η ταφόπλακα για τους Έλληνες αγρότες ήρθε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία με την υποστήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ μέσω του τρίτου μνημονίου  προχώρησαν στην αύξηση της φορολογίας του αγροτικού πετρελαίου και στην επιπλέον αύξηση της  δυσβάσταχτης φορολογίας στους αγρότες».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Θα πρέπει λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει άμεσα μέτρα για την κρίση στον αγροτικό τομέα και να χρηματοδοτήσει κυρίως τους μικρούς και μεσαίους αγρότες όλης της Ευρώπης και φυσικά της πατρίδας μου της Ελλάδας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση