HomeΚΡΗΤΗΜία ημέρα ιστορική για το Ηράκλειο: Νερό στις βρύσες από το φράγμα Αποσελέμη

Μία ημέρα ιστορική για το Ηράκλειο: Νερό στις βρύσες από το φράγμα Αποσελέμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα σημαντική θωρείται η σημερινή ημέρα, όσον αφορά στις αναπτυξιακές δομές του Ηρακλείου, καθώς ξεκίνησε η πιλοτική υδροδότηση ορισμένων περιοχών του Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη, με στόχο και αν όλα πάνε καλά, σε λίγους μήνες να υδροδοτούνται όλες οι περιοχές του Δήμου Ηρακλείου καθώς και της περιοχής της Χερσονήσου.

aposelemis1

Το πρωί, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις καθαρισμού του νερού στο διυλιστήριο, στην περιοχή Αγριανών του Δήμου Χερσονήσου, καθώς και τον ταμιευτήρα στο Φράγμα Αποσελέμη, με αφορμή την έναρξης της υδροδότησης των δεξαμενών της ΔΕΥΑΗ από το νερό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Αποσελέμη.

aposelemis2

Λίγο αργότερα, οι εκπρόσωποι των φορέων παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στη Λότζια για το γεγονός. Ο Σταύρος Αρναουτάκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη σημειώνοντας ότι πολλοί ήταν εκείνοι οι εκλεγμένοι αλλά και τοπικοί φορείς που έδωσαν μάχη για δεκαετίες προκειμένου να εξασφαλισθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για ένα έργο πνοής όπως αυτό της υδροδότησης του Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη.

aposelemis3

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μίλησε για ιστορική μέρα, και επισήμανε ότι η υδροδότηση του Ηρακλείου από τον Αποσελέμη, μαζί με την αξιοποίηση και άλλων δυνατοτήτων που έχει ο δήμος Ηρακλείου θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας που ταλανίζει εδώ και αιώνες την πόλη.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ Λευτέρης Κοπάσης, αναφερόμενος στην πιλοτική υδροδότηση τόνισε ότι το μεγάλο εγχείρημα δεν έχει ολοκληρωθεί και λίγους μήνες αργότερα, Ηράκλειο και Χερσόνησος θα υδροδοτούνται με 20.000 κυβικά μέτρα νερού τη μέρα!

aposelemis10

aposelemis9

aposelemis8

aposelemis7

aposelemis6

aposelemis5

aposelemis4

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση