HomeΚΡΗΤΗΔράσεις για την καταπολέμηση του σκαθαριού στους φοίνικες

Δράσεις για την καταπολέμηση του σκαθαριού στους φοίνικες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε προγραμματισμένη δράση αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σκαθαριού των φοινικοειδών προχώρησε σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

φοινικες 3

 

Η προγραμματισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή γεωπόνων, εξειδικευμένου προσωπικού, αλλά και τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την καταπολέμηση του σκαθαριού των φοινικοειδών.

φοινικες 1

 

Η προσέγγιση των φοινικοειδών έγινε με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος και παρέμβαση σημειώθηκε στους φοίνικες που υπάρχουν στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Λόφο Τζάνε στο Ατλαντίς καθώς και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

φοινικες 4

Συνολικά, τα εξειδικευμένα συνεργεία του Τμήματος Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου διαπίστωσαν προσβολή σε 7 φοίνικες, προσβολή που μέχρι αύριο 16/9/2015 θα έχει αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη φυτοπροστασία. Επίσης στους υπόλοιπους 380 του είδους Phoenix Canariencis (που προσβάλλεται από το σκαθάρι) θα εφαρμοστεί φυτοπροστασία μέχρι το τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου για λόγους πρόληψης και προστασίας τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση