HomeΚΡΗΤΗΣτο λιμάνι της Σητείας την Τετάρτη το trailer για την ανέλκυση σκαφών

Στο λιμάνι της Σητείας την Τετάρτη το trailer για την ανέλκυση σκαφών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί να γίνει η παράδοση –παραλαβή καθώς και επίδειξη λειτουργίας και χρήσης του ρυμουλκούμενου οχήματος (trailer) που θα χρησιμοποιηθεί για την ανέλκυση-καθέλκυση –μεταφορά σκαφών στο λιμάνι Σητείας.

Συγκεκριμένα η προμήθεια αυτού του ρυμουλκούμενου οχήματος, εντάχθηκε στο   Σχέδιο Δράσης της Περιφερειακής Ενότητας/ Περιφέρειας Κρήτης Λασιθίου και χρηματοδοτήθηκε από Ίδιους Πόρους της.

Η μελέτη προμήθειας συντάχθηκε από το Δήμο Σητείας.

Για την υλοποίηση της προμήθειας υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Σητείας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ.

Κύριος σκοπός της προμήθειας είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα (αλιείας) και ειδικότερα τους ερασιτέχνες ψαράδες, τους επαγγελματίες ψαράδες κλπ , αφού η υφιστάμενη υποδομή του λιμανιού δεν επέτρεπε την ανέλκυση-καθέλκυση σκαφών με αποτέλεσμα πολλά επαγγελματικά-ερασιτεχνικά σκάφη να σαπίζουν στο λιμάνι, να μην μπορούν να γίνουν εργασίες συντήρησης τους, να κινδυνεύουν να βυθιστούν κατά την χειμερινή περίοδο και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ρύπανσης της θάλασσας.

Η προμήθεια αυτού του οχήματος συμπληρώνει τις βασικές υποδομές στο λιμάνι Δήμου Σητείας και μαζί με την κατασκευή της ράμπας που επίσης χρηματοδοτείται από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και προγραμματίζεται να κατασκευαστεί άμεσα (είναι έργο προς δημοπράτηση), θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αειφόρο ανάπτυξη και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών της.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση