HomeΚΡΗΤΗΝέες επενδύσεις στην Κρήτη: Ινδός αγόρασε ξενοδοχείο

Νέες επενδύσεις στην Κρήτη: Ινδός αγόρασε ξενοδοχείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια Ινδού επενδυτή πέρασε, σύμφωνα με πληροφορίες του tornosnews, 5άστερο ξενοδοχείο των Χανίων, στην παραλία του οποίου, μάλιστα, γυρίστηκε ο Ζορμπάς. Ο Ινδός επενδυτής πήρε το ξενοδοχείο μέσα από διαδικασία πλειστηριασμού και ήδη προχωρά σε σειρά επενδύσεων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων. Το ξενοδοχείο φημίζεται για το μεγάλο κέντρο ευεξίας επιφάνειας 2.000μ².

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής (δείτε εδώ), σαουδαραβικών συμφερόντων επιχειρηματικός όμιλος απέκτησε τον μετοχικό έλεγχο της ιδιοκτήτριας εταιρείας του παραλιακού συγκροτήματος Eden Beach Resort στην Ανάβυσσο Αττικής, ενώ επενδυτές που προτίθενται να κατασκευάσουν ξενοδοχείο στη Μύκονο συμφώνησαν με την Four Seasons Hotels and Resorts για την ανάληψη της διαχείρισής του.Για το Eden Beach Resort, ο κ. Αλκης Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της Πυραμίς Α.Ε., ιδιοκτήτριας εταιρείας του Eden Beach Resort –που βρίσκεται στο 47ο χλμ. επί της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου– λέει στην Καθημερινή ότι ο νέος μέτοχος ήδη προχώρησε σε ανακαίνιση των λουτρικών εγκαταστάσεων της πολυτελούς μονάδας δυναμικότητας 250 δωματίων.

Παράλληλα, έχει σχεδιάσει επενδυτικό πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των δωματίων και του περιβάλλοντος χώρου του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.Επιπλέον, ο κ. Παναγόπουλος τονίζει ότι ο νέος μέτοχος στο πλαίσιο βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες, προχώρησε σε αύξηση κατά 50% του προσωπικού της μονάδας στην αιχμή της σεζόν φθάνοντας σε αριθμό τα 150 άτομα. Στις προθέσεις του σαουδαραβικού ομίλου είναι η υλοποίηση και άλλων επενδύσεων στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Στο μεταξύ, στο τελικό στάδιο βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της εξαγοράς έκτασης –που διαθέτει ημιτελή οικοδομική κατασκευή– στη Μύκονο από ομάδα Ελλήνων και ξένων επενδυτών, στην οποία σχεδιάζεται η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Παράλληλα, στα μελλοντικά πλάνα των επενδυτών είναι η περαιτέρω ήπια ανάπτυξη της έκτασης και η δημιουργία μικρού αριθμού τουριστικών κατοικιών.

Πάντως, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η συγκεκριμένη επένδυση αφορά σε προσύμφωνο που υφίσταται με τη Four Seasons Hotels Resorts, προκειμένου η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα να αναλάβει τη διαχείριση του πολυτελούς συγκροτήματος.Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται τόσο κοντά η διεθνής αλυσίδα στην απόκτηση παρουσίας στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Ενα χρόνο πριν είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για την ανάληψη διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο χωρίς να μετουσιωθεί η πρόθεση σε πράξη. Εκ των μετόχων της Four Seasons Hotels and Resorts είναι η εταιρεία Kingdom Holdings του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ και η εταιρεία Cascade Investment Management, η οποία ελέγχεται από τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας που είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είχε επισκεφθεί πέρυσι την Ελλάδα τόσο σε επίσημο επίπεδο όσο και για να κάνει διακοπές. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο πρίγκιπας είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στη χώρα μας.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Καθημερινή, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από όμιλο αραβικών συμφερόντων για την απόκτηση ημιτελούς ξενοδοχειακής μονάδας με μεγάλο περιβάλλοντα χώρο, η οποία βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου της Εurobank επί της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου.

Η ξενοδοχειακή μονάδα με δυναμικότητα 400 δωματίων αναπτύσσεται σε έκταση 65 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη σε τεχνικό επίπεδο. Ειδικότερα, τα στελέχη του ομίλου που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για την αγορά της μονάδας ζήτησαν ενημέρωση για τις δυνατότητες αξιοποίησης τόσο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος όσο και της έκτασης που το περιβάλλει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση