HomeΚΡΗΤΗΚαλάσνικοφ και χασισόδεντρα είχαν στο… μαντρί τους – Στα χέρια των αρχών πατέρας και οι δυο γιοι του

Καλάσνικοφ και χασισόδεντρα είχαν στο… μαντρί τους – Στα χέρια των αρχών πατέρας και οι δυο γιοι του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μαντρί τους καλλιεργούσαν τα χασισόδεντρά τους ένας πατέρας με δύο γιους στο Ρέθυμνο που έγιναν αντιληπτοί από τις αστυνομικές αρχές και συνελήφθησαν.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες όταν έφτασαν στα γραφεία Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου πληροφορίες για την δράση ενός 61χρονου και των δυο γιων του 34 και 37 χρόνων.

Χθες το πρωί ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση εξερεύνησης στην οποία συμμετείχαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, η ΟΠΚΕ και τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δίπλα από το μαντρί της οικογένειας του 61χρονου οκτώ ειδικούς διαμορφωμένους χώρους που χρησιμοποιούνταν για καλλιέργεια χασίς.

Μάλιστα, ήδη είχαν προχωρήσει οι δράστες στην συγκομιδή τους. Σε αυτούς τους χώρους οι αστυνομικοί βρήκαν 7 αποξηραμένα χασισόδεντρα αλλά και τμήματα στελεχών των δενδρυλλίων συνολικού βάρους 37 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

13-9-2015 (1)

Στο μαντρί όμως ήταν και ο 61χρονος ο οποίος όταν αντιλήφθηκε της παρουσία των αστυνομικών προσπάθησε ν’ ανέβει στο αγροτικό του όχημα και να φύγει ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι , από έρευνα που διενεργήθηκε στους γύρω χώρους από το  μαντρί και συγκεκριμένα σε μία αποθήκη βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός δοχείου και κατασχέθηκαν:

  • πολεμικό όπλο ( kalashnikov), με τρεις γεμιστήρες
  • υποπολυβόλο, με δυο γεμιστήρες και
  • 256 φυσίγγια, πολεμικού όπλου (kalashnikov), πολεμικού τυφεκίου, υποπολυβόλου και πιστολιού

Άμεσα αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 37χρονος και ο 34χρονος, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 83 γραμμάρια κάνναβης.

Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς για την διάπραξη παράνομων δραστηριοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι  συλληφθέντες με τη σε βάρους τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα  οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση