HomeΚΡΗΤΗΣτην τελική ευθεία η μελέτη για το υδατοδρόμιου Ρεθύμνου – Εγκρίθηκε από την αρχαιολογία

Στην τελική ευθεία η μελέτη για το υδατοδρόμιου Ρεθύμνου – Εγκρίθηκε από την αρχαιολογία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η μελέτη για το υδατοδρόμιο στο Ρέθυμνο καθώς την περασμένη Τετάρτη εγκρίθηκε από το τοπικό αρχαιολογικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η συγκεκριμένη μελέτη έχει πάρει τρεις θετικές εισηγήσεις από την αρχαιολογία αλλά και μία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στην διεκδίκηση των κονδυλίων για την τροποποίηση του κώδικα ασφαλείας πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων στο χώρο του εμπορικού λιμανιού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερρε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη – Καπετανάκης στην Κρητική Επιθεώρηση ««Ένα από τα βασικά σημεία πλέον είναι να εξασφαλίσουμε κονδύλι ύψους 70 χιλιάδων ευρώ είτε από το Υπουργείο Ναυτιλίας, είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στον χώρο του εμπορικού λιμανιού και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια».

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία υδατοδρομίου στο εμπορικό λιμάνι περιλαμβάνει την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για την επιβίβαση των επισκεπτών αλλά και σκίαστρου για την αναμονή των επιβατών. Σε ό,τι αφορά την προσθαλάσσωση των υδροπλάνων η κ. Κουτσαλεδάκη υπογράμμισε πως θα γίνεται πίσω από το φάρο προκειμένου να μην υπάρχει όχληση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση