HomeΚΡΗΤΗΠεριφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη προκαλεί για το μεταναστευτικό

Περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη προκαλεί για το μεταναστευτικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για βαρβαρότητα αλλά και εισβολή αταυτοποίητων ατόμων έκανε λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη, Γιώργος Σπυρόπουλος στην διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κ. Σπυρόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο ζήτησς να μάθει αν η Περιφέρεια Κρήτης θα αποδεχθεί «την εισβολή των χιλιάδων ατόμων, αταυτοποίητων με σκοπό την αλλοίωση του πληθυσμού και τις πιθανότατες παραβατικές, εγκληματικές, ενέργειες από πλευρά τους».

Παράλληλα, αναφέροντας ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες δεν είναι οικογένειες προσφύγων αλλά άτομα αγνώστου ταυτότητας «πιθανόν τζιχαντιστές ή άλλα ακραία στοιχεία του Ισλάμ», ζητά ο κ. Σπυρόπουλος να μάθει «τι θέση παίρνει η περιφέρεια Κρήτης για να προστατέψει τους Έλληνες πολίτες, από την βαρβαρότητα των συγκεκριμένων ατόμων».

1 (1)

Αντίδραση της «Ανυπότακτης Κρήτης»

Την αντίδραση της «Ανυπότακτης Κρήτης» και συγκεκριμένα του περιφερειακού συμβούλου της, Γιάννη Κυριακάκη έφερε η ερώτηση του κ. Σπυρόπουλου.

Ο κ. Κυριακάκης με επιστολή του στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ζήτησε να μην συζητηθεί η ερώτηση του κ. Σπυρόπουλου: «Καλούμε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να επιστρέψει ως απαράδεκτη την ερώτηση του χρυσαυγίτη περιφερειακού συμβούλου και να την αποσύρει από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 11ης Σεπτεμβρίου. Αν δεν συμβεί αυτό καλώ τους συναδέλφους μου, περιφερειακούς συμβούλους να αποχωρήσουμε από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και να μη νομιμοποιήσουμε το ρατσιστικό και ναζιστικό λόγο και πρακτική της Χρυσής Αυγής».

2

Δείτε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –  Πρόγραμμα Καλλικράτης), ήταν τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου

Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.

Γ. Απάντηση σε ερωτήσεις των ΠΣ κ.κ.:

α) Μαρκογιαννάκη Αλέξανδρου με θέμα: «Ανάδειξη αρχαίων πόλεων Δήμου Καντάνου-Σελίνου».

β) Ματαλλιωτάκη Γεωργίου με θέμα: «Περιπατητικός τουρισμός χωρίς …πυξίδα στην Κρήτη»

γ) Σπυρόπουλου Γεώργιου με θέμα: «Εγκατάσταση Λαθρομεταναστών στην Κρήτη».

  1. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1.1 Έγκριση 3ης Τροποποίησης σχεδίου δράσης ΠΚ και ΠΕ έτους 2015, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 104401/28-08-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ.

– (εισηγητές οι Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ΠΕ Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης).

3

  1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

2.1 Καθορισμός αριθμού και ειδικοτήτων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων  αναγκών στις υπηρεσίες της ΠΚ, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 102355/24-08-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Διοίκησης ΠΚ.

– (εισηγήτρια η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας κα Χρύσα Ελευθερίου).

2.2 Ψήφιση 5ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης οικονομικού έτους 2015, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 103864/27-08-2015 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ.

– (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή).

  1. ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

3.1 Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα «ELISAN» και «ENSA», σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 1297/19-08-2015 έγγραφο του Γραφείου Περιφερειάρχη Κρήτης.

– (εισηγητής ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης).

3.2 Έγκριση ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ADAPT2CLIMA- Adaptation to Climate Change Impacts on the Mediterranean Islands, του Προγράμματος LIFE 2014-2017, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 107218/04-09-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ.

– (εισηγήτρια η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ κα Ελένη Χατζηγιάννη).

3.3 Αποδοχή Υλοποίησης του Έργου «Erasmus+ 2015, Κινητικότητα εκπαιδευόμενων και προσωπικού» με τίτλο «Αναπτυξιακές Δυνατότητες Ορεινών Όγκων» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  έγκριση ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού για την υλοποίηση του, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 107237/04-09-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΚ.

– (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης ΠΚ κα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη).

  1. ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

4.1 Αναπομπή του θέματος: «Εξέταση της από 04-06-2014 αίτησης θεραπείας της Παπουτσάκη Μαρίας κατά της αριθμ. 113/2014 απόφασης του Δήμου Χερσονήσου με την οποία ανακλήθηκε η αριθμ. 254/21066/30-07-2013 άδεια  υπαιθρίου  πλανοδίου εμπορίου (κινητή  καντίνα) που της είχε χορηγηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.  4264/2014: «Άσκηση Εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος», για έκδοση νέας αιτιολογημένης απόφασης, ύστερα από την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 18 Ν. 2218/94 Ν Ηρακλείου – Λασιθίου (πρακτικό 2/23-07-2015).

– (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση