HomeΚΡΗΤΗΦοιτητές από Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ στο… Ηράκλειο

Φοιτητές από Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ στο… Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Drexel στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ που παρακολουθούν το βιωματικό μάθημα «Κρητικός Πολιτισμός» υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης. Οι φοιτητές του τμήματος, που επισκέπτονται το νησί μας κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του μαθήματος τους, συνοδευόταν από την καθηγήτρια τους, Κρητικής καταγωγής, Μαρία Χναράκη που διδάσκει εθνομουσικολογία-λαογραφία και πολιτισμική ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Drexel.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημανδηράκης καλωσορίζοντας τους φοιτητές, την καθηγήτρια τους, αναφέρθηκε στα συγκρητικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, και τους ευχαρίστησε που επέλεξαν το νησί μας ως προορισμό, ενώ εξέφρασε την σιγουριά ότι θα είναι οι καλοί «πρεσβευτές» του νησιού μας σε όλο τον κόσμο.

1

«Με ιδιαίτερη χαρά η Περιφέρεια Κρήτης υποδέχεται σήμερα τους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Drexel στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Οι φοιτητές είναι οι καλύτεροι «πρεσβευτές» της Κρήτης, της Ελλάδας στην Αμερική, σε όλο τον κόσμο, και η σημερινή επίσκεψη τους στην Κρήτη αποδεικνύει την στρατηγική εξωστρέφειας που ακολουθεί η Περιφέρεια Κρήτης. Οι επαφές αυτές με ξένα Πανεπιστήμια θα συνεχιστούν, με κύριο σκοπό την ανάδειξη των συγκρητικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης, στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, των Κρητικών προϊόντων και της Κρητικής διατροφής» δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης. Παρούσα σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ήταν και η ξεναγός Αθηνά Σφακάκη-Κυριακάκη, η οποία και ξεναγεί τους φοιτητές στις επισκέψεις τους σε αρχαιολογικούς χώρους, και σε μουσεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση