HomeΚΡΗΤΗΣε τρεις άξονες η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ – Παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο

Σε τρεις άξονες η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ – Παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη νέα της πολιτική η ΔΕΗ επιχειρεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καταναλωτών και στηρίζει τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες παρά τις αντιξοότητες των καιρών συμβάλλουν στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, τόνισε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας- Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε στη Περιφέρεια Κρήτης για την νέα τιμολογιακή πολιτική της δημόσιας επιχείρησης, και παρουσιάστηκε πανελλαδικά για πρώτη φορά σήμερα, με ισχύ από τη 1η Σεπτεμβρίου 2015 (δείτε εδώ).

Με την παρουσία υπ. βουλευτών, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, δημάρχων, αντιδημάρχων και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων και φορέων, τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ και συγκεκριμένα: Λάζαρος Καραλάζος Γενικός Διευθυντής Εμπορίας, Παλάσα Αμανατίδου Διευθύντρια Πωλήσεων, Ευθυμία Τσόγκα Διευθύντρια Κλάδου Νησιών, και Αντώνης Αποστολάκης, Διευθυντής Καταστήματος Ηρακλείου, οι οποίοι παρουσίασαν την νέα τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης, καθώς επίσης το νέο πρόγραμμα διακανονισμών για εξόφληση των οφειλών προς τη ΔΕΗ.

deh2

Η Αντιπεριφερειάχης Κρήτης Βιργινία Μανασάκη καλωσορίζοντας στην Κρήτη τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Στις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην κοινωνική ζωή και ευημερία έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα του ενεργειακού κόστους που είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικότερα, που αποτελούν το στυλοβάτη της οικονομίας του τόπου μας, το ενεργειακό βάρος πιέζει ασφυκτικά και αναστέλλει την όποια πορεία προς ανάκαμψη. Ακολουθώντας τις ενεργειακές κατευθύνσεις και την πολιτική για το κλίμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η στροφή σε καθαρότερη και φθηνότερη ενέργεια μπορεί να αποτελέσει μια διέξοδο στην προσπάθεια διαχείρισης του ενεργειακού κόστους. Με επίγνωση της διαθεσιμότητας των φυσικών μας πόρων, την ορθολογική χρήση και εξοικονόμησή τους και παράλληλα την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια επιτυχημένη ενεργειακή πολιτική, τα αποτελέσματα της οποίας θα διαχέονται και θα γίνονται ορατά σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας», και πρόσθεσε: «Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, με τη σημαντική θέση που κατέχει στο ενεργειακό ζήτημα της χώρας, τόσο στην παραγωγή όσο και στην παροχή του ηλεκτρισμού, διαδραματίζει ουσιαστικά καθοριστικό ρολό στη διαχείριση του ενεργειακού κόστους. Με τη νέα τιμολογιακή της πολιτική και το πρόγραμμα ευνοϊκών ρυθμίσεων που προσφέρει – και που σήμερα παρουσιάζεται στην Περιφέρεια Κρήτης για πρώτη φορά στην χώρα – επιδιώκει να συμβάλλει στη μείωση του κόστους της ενέργειας, καθώς υιοθετούνται νέα φθηνότερα τιμολόγια για νοικοκυριά, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές και μεγάλες επιχειρήσεις. Με τη νέα της πολιτική, η Επιχείρηση ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών και στηρίζει τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες παρά τις αντιξοότητες των καιρών συμβάλλουν στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

Η Αντιπεριφεριεάρχης Κρήτης τόνισε τέλος ότι, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει πάντα κάθε προσπάθεια διευκόλυνσης και ανακούφισης των συμπολιτών που βρίσκονται στη δίνη της οικονομικής κρίσης. «Με την ελπίδα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πρόσβαση όλων των καταναλωτών στο βασικό αγαθό της ενέργειας, ευχόμαστε η νέα πολιτική της ΔΕΗ να συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, ώστε να τεθούν ξανά σε τροχιά πραγματικής ανάκαμψης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας» κατέληξε η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας-Βιομηχανίας.

Από την πλευρά του ο γενικός Διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ Λάζαρος Καραλάζος ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Βιργινία Μανασάκη για τη σημερινή εκδήλωση, τόνισε ότι η νέα τιμολογιακή πολιτική στη μέση και χαμηλή τάση κινείται σε 3 άξονες και συγκεκριμένα: «Στην ανταμοιβή των οικιακών καταναλωτών που είναι συνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών τους για το 2015, στη μείωση των επαγγελματικών τιμολογίων των μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων στη μέση τάση και στη μείωση των επαγγελματικών τιμολογίων στη χαμηλή τάση για μεγάλους καταναλωτές». Ο κ. Καραλάζος επανέλαβε τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, όπως αυτές είχαν ανακοινωθεί σε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ και οι οποίες περιλαμβάνουν:

Α. Δημιουργία Νέου Εταιρικού Τιμολόγιου με την ονομασία «Εταιρικό Τιμολόγιο – Corporate» με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις για μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις και Ομίλους που έχουν πανελλαδικά πολλά και διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Β. Για πελάτες μέσης τάσης, επέκταση των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμολογίων ΒΜ1 και ΒΜ2 που αφορούν μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις με ετήσιες καταναλώσεις ανά παροχή άνω των 13GWh και στις παροχές με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 10GWh και μείωση των υπόλοιπων τιμολογίων ΒΓ,ΒΥ και ΒΧ.

Γ. Για πελάτες χαμηλής τάσης, μείωση του τιμολόγιου Γ22 για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες με ισχύ μεγαλύτερη από 25KVA.

Δ. Επιβράβευση συνεπών οικιακών πελατών, με επιστροφή του διπλάσιου της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το έτος 2016, δηλαδή σε όσους έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015. Με αυτόν τον τρόπο η Επιχείρηση επιστρέφει περίπου €30.000.000, στους συνεπείς καταναλωτές της.

Το νέο «Εταιρικό Τιμολόγιο – Corporate» διατίθεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 ενώ οι μειώσεις στα τιμολόγια Μέσης και Χαμηλής Τάσης θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου 2015.

Τέλος, ο κ. Καραλάζος τόνισε επίσης ότι με το νέο πρόγραμμα διακανονισμών των οφειλών προς τη ΔΕΗ προβλέπεται αύξηση των μηνιαίων δόσεων από 36 έως και 100, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, το είδος (οικιακοί, επαγγελματικοί καταναλωτές) και την κατάσταση των καταναλωτών-οφειλετών.

Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Χανιά στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπου έχουν προσκληθεί οι φορείς και οι παραγωγικές τάξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση