HomeΚΡΗΤΗΠαράταση λειτουργίας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης

Παράταση λειτουργίας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παράταση των προγραμμάτων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) μέχρι την 31η Μαΐου 2016 αποφάσισε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησε κατ’ αρχήν στην παράταση των προγραμμάτων, που στη συνέχεια θα περάσουν σε νέο στάδιο υλοποίησης, μετά την εξειδίκευση του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Κατόπιν τούτου, ο Δήμος Κισσάμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν  τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Κισσάμου, στο οποίο θα υλοποιηθούν Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Εθνικής Εμβέλειας & Τοπικής Εμβέλειας ΑΠ7 & ΑΠ8.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Κισσάμου, μεταξύ του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Σταθάκη, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Βασ. Γλαμπεδάκη, του ειδικού συμβούλου και συντονιστή των δράσεων Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Κισσάμου κ. Γαβριήλ Κουρή και του Υπεύθυνου του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Κισσάμου κ. Εμμ. Βεστάκη, στην οποία καθορίστηκε το οργανωτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν κατά την χρονική περίοδο Οκτώβριος 2015-Φεβρουαρίος 2016 στο Δήμο Κισσάμου ενώ έγινε και μια συνολική αποτίμηση-αξιολόγηση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος 2015-Ιούλιος 2015.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στο αμέσως προσεχές διάστημα ο Δήμος θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους πολίτες για τις ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα νέα προγράμματα του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Κισσάμου για την εκπαιδευτική χρονιά 2015-2016.

Διαφήμιση
Διαφήμιση