HomeΚΡΗΤΗΑπλήρωτοι παραμένουν οι πενταμηνίτες εργαζόμενοι στο Δήμο Ηρακλείου

Απλήρωτοι παραμένουν οι πενταμηνίτες εργαζόμενοι στο Δήμο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη Δευτέρα 7/9, μετά από σύσκεψη εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) από την Υπηρεσία Πρασίνου και την Υπηρεσία Καθαριότητας, αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο το θέμα της καθυστέρησης της πληρωμής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Η Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα προς τους εργαζόμενους των προγραμμάτων προκειμένου να έρθουν σε επαφή μαζί της, για να προασπιστούν από κοινού τα δικαιώματά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καθυστερούν την καταβολή των μισθών με διάφορες δικαιολογίες. Πολλοί από εμάς έχουμε κλείσει ενάμιση μήνα απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα είμαστε οι μακροχρόνιοι άνεργοι του χθες και οι άνεργοι του αύριο. Η πλειονότητα των εργαζομένων αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα διαβίωσης αλλά ακόμα και μετακίνησης από και προς την εργασία μας. Από αυτά τα προγράμματα προσδοκούμε μια πρόσκαιρη ανάσα ώστε να ενισχύσουμε το οικογενειακό μας εισόδημα. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν οικογένειες πολύτεκνες, που μοναδικό τους εισόδημα είναι ο πενιχρός μισθός των 495,25€ το μήνα. Δεν είναι ευθύνη μας και δεν μας αφορά αν υπάρχουν προβλήματα στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ όπως μας ενημέρωσαν ή αν υπάρχουν προβλήματα στην αποδέσμευση των χρημάτων του ΕΣΠΑ. Εφόσον εργαζόμαστε πρέπει να πληρωνόμαστε άμεσα χωρίς καθυστερήσεις.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις έλεγαν ψέματα ότι μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα δίνουν ανάσα στο πρόβλημα της ανεργίας. Μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία και να δημιουργούν φθηνό εργατικό δυναμικό. Θέλουν να καθιερώσουν τη δουλειά χωρίς δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί χρόνια τώρα, όπως τα μέτρα προστασίας σε βαριές και ανθυγιεινές δουλειές, τα επιδόματα, τις άδειες κ.λ.π. Να σημειωθεί ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της πόλης μας, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
Καλούμε τους συνάδελφους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνίτες) από όλες τις υπηρεσίες, να έρθουν σε επαφή με την επιτροπή, να ορθώσουμε το ανάστημα μας, ώστε ενιαία να οργανώσουμε τη μάχη.
Απαιτούμε:
1. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
2. Καταβολή μισθού από τον πρώτο μήνα και ασφάλιση από την πρώτη μέρα.
3. Καταβολή επιδόματος ανεργίας μετά το τέλος του προγράμματος.
4. Άδεια 2 μέρες το μήνα.
5. Άμεσα μέτρα προστασίας σε αυτούς που δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση