HomeΚΡΗΤΗΟ δήμος Βιάννου στην έκθεση Αρκαλοχωρίου

Ο δήμος Βιάννου στην έκθεση Αρκαλοχωρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην 12η αγροτική έκθεση στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, συμμετείχε ο Δήμος Βιάννου, με δικό του οργανωμένο περίπτερο στο οποίο είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους παραγωγοί και φορείς από τον Δήμο. Έτσι προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, το μέλι, είδη οικοτεχνίας με βάση το παρθένο ελαιόλαδο, αρωματικά φυτά όπως ο δίκταμος, κλπ. παρουσιάσθηκαν στην έκθεση και κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Στόχος του Δήμου ήταν η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων κυρίως του ελαιόλαδου καθώς και των λοιπών προϊόντων λαϊκής τέχνης. Ειδικά το Βιαννίτικο λάδι το όποιο είναι Π.Ο.Π. προσφέρεται πλέον και τυποποιημένο μέσα από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και ιδιώτες τυποποιητές της περιοχής, με σκοπό να τοποθετηθεί σε περισσότερα σημεία πώλησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, να έρθουν σε επαφή οι ντόπιοι παραγωγοί και τυποποιητές µε τα δίκτυα διανομής, συνάπτοντας νέες συνεργασίες πάντα προς όφελος των παραγωγών της Βιάννου.

ΦΩΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΙΑΝΝΟΥ  ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΚ
Παράλληλα προβλήθηκε η ιστορία της Βιάννου, οι αρχαιολογικοί χώροι, ήθη και έθιμα, μέσα από έντυπο που διατέθηκε και οπτικό υλικό που προβλήθηκε κατά την διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης προς τους επισκέπτες.

ΦΩΤΟ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ  ΑΝΤΙΠ. ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ
Στο περίπτερο του Δήμου επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Δήμαρχοι και φορείς του Νομού, καθώς και η Αντιπερειφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάντου η οποία εκπροσωπούσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην έκθεση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση