HomeΚΡΗΤΗΣτ. Θεοδωράκης: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν να εγγυηθούν τη μελλοντική πορεία της χώρας»

Στ. Θεοδωράκης: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν να εγγυηθούν τη μελλοντική πορεία της χώρας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, με την αφορμή της επίσκεψης του στο Ηράκλειο. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν τη μελλοντική πορεία της χώρας. Κατά την τοποθέτησή του επικεντρώθηκε κυρίως σε ζητήματα οικονομικά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

theodorakis ite4

 

 

Παράλληλα, παρουσίασε τους υποψηφίους του νομού Ηρακλείου.

Στην συνέχεια, ο κ. Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) το οποίο αποτελεί κέντρο παραγωγής προτάσεων και χαρακτηρίζεται ως νησίδα αριστείας αφού δεν εξαντλείται στην θεωρητική έρευνα αλλά το έργο του είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την αγορά, είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, συνοδευόμενος από τον πρώην βουλευτή και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ποταμιού στο Ηράκλειο Σπύρο Δανέλλη, ξεναγήθηκε στα ινστιτούτα πληροφορικής, λέιζερ και βιολογίας, ενημερώθηκε από τους ιθύνοντες για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα αλλά και για τις δραστηριότητές του και τις ερευνητικές και τεχνολογικές κατευθύνσεις του οι οποίες επικεντρώνονται σε τομείς μεγάλου επιστημονικού, κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος όπως η μικροηλεκτρονική, η μοριακή βιολογία και γενετική, η βιοτεχνολογία, η βιοπληροφορική ρομποτική κ.ά.
Σταύρος Θεοδωράκης και Σπύρος Δανέλλης είχαν την ευκαιρία να δουν διαφορετικές περιπτώσεις εφαρμοσμένης έρευνας, ανάμεσα στις οποίες και καινοτόμες εφαρμογές πληροφορικής που χρησιμοποιούνται σε αεροδρόμια και μουσεία, αλλά και την μοναδική στον κόσμο εφαρμογή λέιζερ που χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό των μαρμάρων της Ακρόπολης.Το βράδυ θα βρίσκεται στα Χανιά, όπου θα μιλήσει στις 20:00 σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του «Ποταμιού» στο Δημοτικό Κήπο.

theodorakis ite7

theodorakis ite3

theodorakis ite2

theodorakis ite1

Διαφήμιση
Διαφήμιση